Dames The Hookers ‘Extreme’

Dames

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – HRC Xtreme Dames

13 September 2015

 

The Hookers vs HRC Xtreme 22-5

 

Afgelopen zondag begonnen de oranjegroene dames het competitie seizoen met een wedstrijd tegen de Haagse ‘extreme’ dames. De Hookse ladies stonden te trappelen om het eigen veld weer te betreden en konden niet wachten om eindelijk weer de wei in te gaan. Gesterkt door een geslaagde oefenwedstrijd tegen Rotterdam twee weken geleden en de intensieve trainingen die allang weer van start zijn gegaan, zagen zij de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet. Hun insteek van de wedstrijd was dan ook alleen maar: winnen. Toch moesten de Haagse dames ook niet onderschat worden, want hoewel zij nog maar net zijn begonnen, speelden een aantal van hen eerder op hoog niveau.

Na de kickoff door de Hookers was de knop bij onze dames meteen om. Met halsbrekende vaart stoven zij naar voren en stortten zich als leeuwinnen op de bal. Door goed georganiseerde rucks waarbij de dames dit keer goed de rust namen om de bal netjes de lijn in te passen, wisten zij lange tijd balbezit te houden. Desondanks stond de Haagse verdediging sterk en bleek vooral de uiterst rechterzijde moeilijk doorbroken te worden. Er volgden meerdere scrums waar de Hookers duidelijk hun voordeel mee haalden. Door wederom een rustige spelopbouw na balwinst vanuit de scrum, kon op een gegeven moment winger Tamara Stock door een overlap met gemak uitbreken. Aldus maakte zij de bal keurig en razendsnel af met een geconverteerde try. De dames Hookers waren lekker op dreef want dergelijke actie volgde nog een keer, dit keer door een strakke pass van 1e center Danielle Crucq op eveneens winger Tamara. Maar de Haagse ‘extreme’ dames lieten ‘t niet op zich zitten. Ze zagen hun kans waar en door een gat in de Hoekse verdediging brak hun center uit met een try als gevolg. En dat ze extreem zijn, hebben de dames Hookers geweten; vooral als ’t aankwam op handen in de ruck, high tackels, trapjes na en slaan. Wat dit betreft moeten de Haagse meiden nog veel leren. De eerste helft werd afgesloten met een hattrick voor winger Tamara Stock. Zij maakte vlak voor rust haar derde try op rij waarna onze dames met een ontspannen gevoel en ruime voorsprong de rust in konden.

Hoewel zij redelijk opgefrist en vol enthousiasme het veld weer bestormden, leek de voorheen zo sterke aanval van de dames Hookers in de tweede helft iets in te zakken. De bal bleef wel voornamelijk in hun bezit en binnen Haags gebied maar er werd weinig terrein gewonnen. De oranjegroene dames werden zelfs teruggedrukt naar eigen gebied maar door een gewonnen line out wisten zij de pressie op Den Haag te hervatten. Uiteindelijk kwam de bal kwam door een maul over de Haagse tryline maar bleek helaas ongeldig door een held up. Opvallend en een beetje jammer bij de Hookers dames was, dat telkens wanneer zij dichtbij de Haagse tryline waren, hun strijdlust zo groot werd, zij de rust in hun spel verloren en chaos het gevolg was. Dit verdient de nodige aandacht. Onze ladies werden vervolgens teruggedrongen richting de 22 meter lijn toen daar ineens de nummer acht, Lorraine Voorbach zeer sterk en met ’n paar prachtige sidesteps tot ver in Haags gebied kwam. Er zat weer power in het spel van de oranjegroene dames! Want eveneens was daar 2e center Cindy Taal die niet te houden was en door de Haagse linie heen brak. In haar tackle popte zij de bal met een prachtige off load naar Lonneke Zuidgeest die deze spannende actie afmaakte met een try. Hoewel er hierna nog een paar minuten restte voor het eindsignaal, was de wedstrijd min of meer al beslist door de dames Hookers. Met deze eerste pot in de competitie hebben zij meer dan ooit kunnen laten zien wie zij zijn en hoe sterk ze zijn geworden op alle vlakken in vergelijking met vorig jaar. Wat dit betreft had de term ‘extreme’ hen wellicht ook niet misstaan.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.