The Hookers verwelkomen The Bassets in ereklasse

De tweede wedstrijd van het seizoen was daar. Waar er met de wedstrijd tegen The Dukes nog over een fitte selectie gesproken werd moest er afgelopen weekend geschoven gaan worden met posities vanwege blessures. Drie blessures waren het gevolg van de harde wedstrijd tegen The Dukes. Gelukkig beschikken The Hookers over een vrij brede selectie dit jaar en konden deze gaten worden opgevuld met eigen opgeleide jeugd spelers. Kevin Lensen, Marijn Huis en Tristan Roeleveld.  Mochten afgelopen zaterdag mee met de selectie naar Sassenheim om als ze ingebracht zouden worden hun debuut kunnen maken in de ereklasse.
Doormiddel van de opgelopen blessures moesten er wat aanpassingen gemaakt worden in de basis opstelling. Hans Krommenhoek stond weer op zijn vertrouwde positie van Fly-Half (spelverdeler) en Daniel Craw starten op Scrum-Half vanwege de blessure van Rein Mostert. Met een goede trainingsweek achter de rug begonnen The Hookers furieus aan deze wedstrijd en konden de Bassets geen antwoord geven op de golf van aanvallen die dit Hoekse 15 tal op hun af liet komen.  Al snel konden The Hookers de eerste punten op eisen door een fout in de verdediging. Een penalty werd gegeven en Captain Thijs Mostert koos ervoor om voor de 3 punten te gaan. Na het binnen kicken van deze punten kwamen The Hookers helemaal tot leven en begonnen vanuit elke hoek van het veld aanvallen op te zetten. Een goed opgezette line out in het 22 meter gebeid van de Bassets resulteerde in de 1e try van het seizoen voor The Hookers. Joe Collins gehaald om extra aanvals kracht te brengen in het team uit Hoek van Holland liet zien waar hij bekend op staat in eigen land en brak door een hoop tackels van The Bassets heen om het vervolgens zelf af te maken. Door goed fase spel en weinig fouten te maken zorgde The Hookers ervoor dat The Bassets geen enkel moment een goede aanval op konden zetten. De ene na de andere geslaagde aanval zorgden ervoor dat The Hookers na 40 min spelen met een 25-0 voorsprong de rust in konden.
Coach Veech sprak zijn troepen toe om te waken voor verslapping in de verdediging om zo te voorkomen dat de Bassets nog een kansje zouden zien om zich terug te vechten in de wedstrijd. De eerste 10 minuten van de 2e helft lieten The Hookers weer een hoog niveau zien en doormiddel van goed samenspel en razendsnelle aanvallen over de flanken met de uitstekend spelende Justin van Boven en Maurice van Oosten liep de scoren verder op. 40-0. Dit was het moment om de jongere spelers een kans te geven om ervaring op te doen op het hoogste niveau van Nederland. Alle zeven wissels werden gebruikt  om iedereen speel minuten te geven. Dit zorgde er echter wel voor dat er wat foutjes in de Hoekse verdediging slopen. Zo was het dat ook The Bassets hun eerste try van het seizoen konden noteren. Wakker geschud door deze tegen try konden The Hookers nog een keer het tempo opvoeren en zo de gaten in de verdediging vinden. Toen iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was werd er op de achterlijn van The Hookers nog een foutje gemaakt wat ervoor zorgde dat de eindscore 50-10 werd in het voordeel voor de mannen uit Hoek van Holland. Een euforische stemming heerste na deze goed gespeelde wedstrijd waardoor The Hookers 5 punten meenamen naar Hoek van Holland.
Aanstaande zaterdag 26 september  staat de eerste thuis wedstrijd  gepland tegen het altijd lastige Waterland uit Purmerend ,graag zien wij jullie aanstaande zaterdag aan rondgang 15 om 15.00 uur.