Eervol verlies voor de dames

Wedstrijdverslag BRC/REL 1 – RC The Hookers Dames

25 oktober 2015

BRC/REL 1 vs The Hookers 47-24

Voor de dames van The Hookers stond afgelopen zondag RC Breda op ‘t programma. Dus reisden zij af naar ‘t Zuiden alwaar zij hun Brabantse tegenstander die clustert met Ettenleur, ontmoetten. Het oranjegroene team telde dit keer slechts 11 dames wat grotendeels te wijten was aan afwezigheid van spelers wegens blessures. Maar het kleine gezelschap liet zich niet gek maken; het saamhorigheidsgevoel en teamspirit waren des te groter. Na wat geschuif in posities werd het gameplan doorgenomen en hierop de teamrun gelopen. Het doel was om vooral de verdediging dicht te houden, Breda moe te maken en natuurlijk hierop snel in te spelen. Met de ref werd overeengekomen dat er in de eerste helft met 11 tegen 12 gespeeld zou worden en in de tweede helft het Hoekse team eventueel aangevuld zou worden met spelers van Breda/REL. Zover was het echter nog niet. Zonder hun tegenstander uiteraard te onderschatten wilden onze dames laten zien dat zij wel voor hetere vuren hebben gestaan en de Bredase aanvulling waarschijnlijk niet nodig zouden hebben.

Toch vielen de eerste twintig minuten zwaar voor The Hookers dames. Ondanks hun voornemen bleek hun verdediging niet goed bestand tegen een paar snelle meiden aan Bredase zijde. Er werd zeker getackeld maar toch wisten de zuiderlingen een paar keer flink door te breken. Hierdoor stond ‘t oranjegroene team in korte tijd meerdere malen achter de palen. Evengoed maakte Breda/REL de nodige foutjes en waren de scrums vaker in ‘t voordeel van onze dames. Op deze manier konden zij hun aanval beter opzetten waaruit dan ook de eerste try door winger Tamara Stock volgde. Gesterkt door deze mooie actie leek het tij voor de dames van The Hookers langzaam te keren. Breda had hier niet van terug en probeerde uit alle macht terrein terug te winnen met kicks en hieruit volgende line-outs . Deze pogingen mislukten door een scherpe Jetty Zuidgeest (locker) die tot twee keer toe de bal uit hun line-out wist te halen en de bal weer op Bredaas gebied wist te krijgen. Zodoende zag scrum half Dana Burik een mooie kans om de achterstand van The Hookers nog meer terug te dringen. Met de nodige sidesteps bracht zij haar tegenstander letterlijk en figuurlijk op ‘t verkeerde been en wist zij uiteindelijk vlak voor rust nog ‘n try te drukken wat de ruststand op 37-10 bracht.

Na enig overleg over het wel of niet aanvullen van hun team kozen onze dames er unaniem voor om de wedstrijd eervol en met hun eigen team uit te spelen. Zij zijn niet voor niets van ijzer en beton en dat zouden ze laten zien ook! Zo kwam ‘t zelfs dat de tweede helft min of meer naar de oranjegroene dames ging. De Hoekse verdediging stond vaster dan in de eerste helft en onze lady’s wisten van geen ophouden. Want hoewel de bal zich in ‘t begin merendeel op Hoeks gebied bevond, wisten zij ‘t Breda erg moeilijk te maken en bleef een try tegen lange tijd uit. Dit bewees van een strijdlust zoals we die van onze dames gewend zijn. En dat een wedstrijd altijd weer anders loopt dan je zou verwachten bleek uit de laatste 20 minuten. Hier moest Breda/REL 2 dames missen wegens gele kaarten voor te hoge tackels. Dit leidde ertoe dat The Hookers uiteindelijk met 11 tegen 10 op ‘t veld stonden. Vermoeidheid speelde bij hen geen rol meer. Er volgde nog twee maal een prachtige uitbraak van respectievelijk winger Tamara Stock en srum half Dana Burik met 2 tries tot gevolg. Fly half Lorraine Voorbach maakte de conversies. Hiermee lieten onze lady’s dit Brabantse team enigszins verslagen achter. Ondanks een verlies van 47-24, konden zij terugkijken op een voor hun progressieve wedstrijd en mogen de dames trots zijn dergelijke prestatie tegen een sterk team als Breda/REL neer te hebben gezet.