Juniorenwedstrijd tegen Kings Priory School

Colts, Junioren

Afgelopen dinsdag hebben de junioren tegen de Kings Priory School gespeeld. De spelers van deze voormalige ‘ Private School ‘ uit Newcastle waren voor een driedaagse tour naar Nederland gekomen. Naast de wedstrijd tegen ons team spelen zij woensdag tegen het juniorenteam van de rugby academie zuid-west.

Helaas begon de wedstrijd iets later dan gepland, maar onder toeziend oog van een flink publiek kon de wedstrijd dan toch beginnen onder de bezielende leiding van Rein Mostert.

Direct na de aftrap bleek dat ons junioren team niet voor niets in de 2e helft van de competitie meedoet in de top 12 van Nederland. Binnen enkele minuten stonden onze mannen al met 7-0 voor door een mooie try van Bob en de goed geplaatste conversie van Lorenzo.
De Engelse spelers waren blijkbaar verrast door deze snelle actie en kwamen niet meer in hun spel, ondanks een aantal goed opgezette acties.
Door strak voorwaartsen werk van ons team kon de bal snel naar de backs worden gespeeld waardoor het aanwezige publiek op een aantal mooie tries werd getrakteerd. Goed tacklewerk van de backs zorgde ervoor dat ook aanvallen van het Engelse team vroegtijdig werden afgebroken. Hierdoor mondde een aantal turnovers uit in fraaie tries. Tijdens de wedstrijd konden de spelers van Kings Priory School nog twee tries tegen maken. Dit bleek echter geen invloed meer te kunnen hebben op de eindstand van de wedstrijd. The Hookers wonnen de wedstrijd met 63-11. Een verdiende overwinning. Zoal het hoort bedankten de spelers elkaar in het zogenaamde poortje en een gezamenlijke foto onder de palen.

Na de wedstrijd was er voor alle spelers een lekkere pastamaaltijd. Voordat de spelers van Kings Priory School weggingen was er uiteraard de traditionele uitwisseling van stropdassen, schildjes en lofuitingen. Tijdens de wedstrijd raakte een speler van Kings Priory School geblesseerd maar na controle door Ad Mostert en een bezoek aan de huisartsenpost bleek alles mee te vallen.

De avond werd afgesloten met een poging om ons mooie clublied ten gehore te brengen. Hier valt veel in te verbeteren en daarom zal de zangcommissie gevraagd worden om actie te ondernemen.

Namens het team willen we alle ouders bedanken die hebben meegeholpen met koken en de bar hebben gedraaid, Monique voor het organiseren van de wedstrijd, de reff en de barcommissie voor alle hand en spandiensten. Alles bij elkaar was het weer een mooie avond zowel sportief als sociaal gezien. Een echte rugbyavond.

De trainingen zijn (beperkt) weer gestart, alle richtlijnen van het Rugby Nederland worden strict opgevolgd.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.