Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – Utrecht/RCE/Elephants

4 oktober 2015

The Hookers vs Utrecht 63-0

Overwinning voor The Hookers Dames.

Deze zondag namen onze dames het thuis op tegen Utrecht dat clustert met Eindhoven, de Elephants. Het oranjegroene team keek erg uit naar deze wedstrijd. Hun laatste wedstrijd van het vorig seizoen tegen deze meiden was flink tegengevallen destijds. Voor deze wedstrijd gold dan ook vooral: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Twee dames van The Hookers maakten met deze game hun entree in de competitie, te weten flanker Annik Boks-Ooms en prop Petra Arianne Osinga. Hieruit blijkt maar weer dat het damesteam van The Hookers blijft groeien en altijd plek heeft voor nieuw talent!

Na de kickoff door The Hookers bleek al vrij snel dat onze dames zich moeiteloos staande wisten te houden tegenover dit Utrechtse team. De oranjegroene ladies kwamen meteen in de aanval en wisten deze lange tijd te behouden. Desondanks was de opbouw van hun spel ietwat chaotisch waardoor knock on’s werden gemaakt en onnodig scrums werden weggegeven aan de tegenpartij. Toch wisten The Hookers balbezit te houden en scoorden zij in de eerste twintig minuten maar liefst al drie trys. Hierna kwam er meer rust in hun spel en kregen zij alle ruimte om de bal netjes de lijn in te krijgen. De tackles door Utrecht waren weinig effectief dan wel te hoog en dus ’n aantal keren met een penalty bestraft. Utrecht was zichtbaar niet opgewassen tegen de veel sterkere oranjegroene dames. Zo kwam het dat onze ladies een groot aantal zeer mooie teamtrys achter elkaar konden maken. Wingers Tamara Stock en Fleur Wijgerse, hooker Daisy Bijsterveld en fly half Lonneke Zuidgeest namen deze voor hun rekening. De Hookse nummer acht Lorraine Voorbach maakte de conversies. Het was een knap staaltje werk en er heerste blijdschap alom, zowel binnen het team als langs de kant. Maar al met al moesten The Hookers vooral niet overmoedig worden. Ze mochten dan wel een fikse voorsprong hebben op hun tegenstander maar de overwinning was nog lang niet in zicht. Dus bleef de focus aan en met nog steeds geen enkele try tegen gingen onze dames de rust in.

De Utrechtse ladies hadden kennelijk hun rust nuttig besteed want in de tweede helft kwamen zij beduidend sterker terug. Hun verdediging hield meer stand en ze wisten meer pressie uit te voeren richting Hoeks gebied. Een aantal uitbraakpogingen volgden maar helaas voor Utrecht toch zonder resultaat. Zodoende verschoof ‘t spel zich weer naar Utrechts gebied en The Hookers wisten hun score nog eens flink omhoog te schroeven door meerdere trys. Het einde van de wedstrijd was in zicht maar ineens kwam daar Utrecht nog onverwacht om de hoek kijken. Zij wist de bal te heroveren en The Hookers tot vlakbij hun eigen tryline terug te dringen. In de tien laatste en meest spannende minuten van de wedstrijd werd aan beide kanten daadwerkelijk alles op alles gezet. Bij Utrecht, om toch nog die enige try van de wedstrijd te kunnen maken, bij The Hookers, om ervoor te zorgen dat de tegenpartij haar nulscore zou behouden. Dit laatste lukte door de verlossende kick van hooker Daisy Bijsterveld. De bal raakte uit waarna het eindsignaal van de wedstrijd klonk. Uitzinnig van vreugde vielen de dames The Hookers elkaar in de armen, nooit eerder in hun nog prille rugby carrière hadden zij dergelijke eindstand en clean sheet behaald, 63-0! Welverdiend kreeg het gehele team dan ook de titel van “woman of the match”.