Winst voor de Dames

Dames

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – Oemoemenoe/Dordtsche RC

18 oktober 2015

 

The Hookers vs Oemoemenoe/Dordtsche RC 47-0

 

Naast alle spannende kwartfinales van de Rugby World Cup dit weekend, werd er natuurlijk ook nog “gewoon” gerugbyd. Zo speelden de dames van The Hookers thuis op eigen veld tegen de Zeeuwse en Dordtse meiden. Wederom maakte in deze wedstrijd één van de Hookse ladies, flanker Sharon van Brussel, haar debuut. Zoals eerder vermeld is er nog steeds sprake van nieuwe aanwas in het oranjegroene damesteam wat een goede zaak is. Helaas bleek vlak voor aanvang van de wedstrijd fly half Lonneke Zuidgeest niet mee te kunnen spelen wegens een knieblessure die zij in de vorige wedstrijd had opgelopen. Hierdoor veranderde de opstelling en kregen een aantal dames een andere positie. Ondanks de flexibiliteit van onze ladies, ontstond er toch de nodige onrust binnen het team. Daarbij liet de ref ook nog eens op zich wachten waardoor de spanning nog wat hoger opliep. Desondanks waren de dames er klaar voor en klonk daar uiteindelijk de yell van The Hookers Dames, the game was on!

De target was om in de eerste 20 minuten van de eerste helft evenveel (3) of meer trys te scoren zoals onlangs tegen Utrecht. Helaas liep het anders. Hoewel onze dames veelal balbezit hadden en de bal op gebied van de tegenstander konden houden, was hun spel rommelig en chaotisch. Bij de rucks leek er stress te heersen; ballen kwamen er niet goed uit of werden eenmaal in de lijn, niet gevangen. Dit zorgde voor onnodig balverlies en verspilde energie. Hoewel Oemoemenoe/Dord hun voordeel hieruit hadden kunnen halen, lukte hen dit niet. Ondanks hun aantal fors, sterk uitziende voorwaartsen die wel tegen een stootje kunnen zou je denken, wonnen ze weinig terrein. The Hookers dames daarentegen moesten het vooral hebben van de scrums, zowel die van henzelf als van de tegenstander. Hun scrum stond sterk in tegenstelling tot die van de Zeeuwen/Dortenaren. Ondanks haar sterkere oranjegroene tegenstander, wist Oemoemenoe de Hoekse pressie lange tijd te kunnen drukken. Pas in ‘t tweede gedeelte van de eerste helft volgde de lang verwachte try door The Hookers. Tweede center Gina Ibeawuchi wist door te breken en scoorde. Kort hierna volgde vanuit een penalty voor ‘t Hoekse team een mooi staaltje samenspel tussen scrumhalf Dana Burik en prop Daisy Bijsterveld. Zij zorgden voor de tweede try gevolgd door een mooie conversie. Onnodig vermoeid door hun onevenwichtige spel en met een niet al te grote voorsprong gingen onze dames de rust in, 12-0.

Enigszins bijgekomen en flink toegesproken door trainer Shereza Pool, er moest meer naar de zijkant worden gepasst, begonnen de dames met frisse moed aan de tweede helft. Die begon zoals we gewend zijn van hen: sterk en gecontroleerd. Meteen na de kickoff door Oemoemenoe kwam de bal via de lijn netjes in handen van winger Tamara Stock die ‘m, zoals wel vaker, snel en behendig wist af te maken. Direct hierna kon ook winger Fleur Wijgerse weer laten zien wat zij waard is. Na een keurige pass door hooker Esther van Maarleveld wist zij op flinke snelheid de Zeeuwen en Dordtenaren aan de kant te schuiven, door te breken en tussen de palen te drukken. Maar Zeeland en Dord kwamen wel degelijk nog terug. Ze wisten ‘t oranjegroene team flink terug te pushen en uiteindelijk belandden onze dames zelfs op hun eigen tryline met een penalty tegen. Deze werd echter niet efficiënt benut en verdere kansen voor Oemoemenoe bleven uit. Aan Hookers’ kant daarentegen niet, zo was daar een collapsing maul waarop locker Danielle Ringeling snel anticipeerde. Via prop Daisy Bijsterveld kwam de bal bij winger Tamara Stock terecht die ‘m vervolgens afmaakte. Ook 1e center Roos van Vliet wist na de nodige tegenstand vlakbij de Zeeuwse tryline en ondanks haar blessure uiteindelijk nog ‘n try te scoren. Met een veel betere tweede helft als de eerste sloten onze dames deze pot af. En ondanks de onrust die er heerste, wisten zij zich staande te houden en wonnen ze wederom met een clean sheet deze wedstrijd, 47-0.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.