Gouda RFC – RC The Hookers 2

Hookers II

Gouda RFC – RC The Hookers 2

 

Feestelijk Rugbyweer, aan de “Hoekse kant” van het veld waden de zonovergoten toeschouwers door een knisperende oceaan van gouden blaadjes.

 

The Hookers was met een zeer gemotiveerd team naar Gouda afgereisd met de bedoeling de koploper  eens flink aan de tand te voelen. De start was nog wat timide want al na vijf minuten was er een 7 – 0 achterstand.

Daarna begon het team echt te draaien en met Huis & Huis als motor in de scrum werd het Groen/Blauwe team achteruit gedrongen en via een penalty en een geconverteerde try namen een 7 – 10 voorsprong. Ondanks redelijk veel balbezit en aanvallende intenties kwam er toch zand in de Hoekse machine, dit vooral omdat het team moeite had om de toch wel wat eigenzinnige interpretatie van de referee te volgen en vooral te accepteren.

Les zou kunnen zijn…. Accepteer, hoe moeilijk soms ook, al de beslissingen en blijf je eigen spel spelen. Een andere instelling is alleen maar contra productief.

 

Positief was dat The Hookers vol voor de winst bleven gaan en na een periode waarin beide teams beurteling een paar puntjes voorsprong hadden, en er door het Oranje/Groene team

nog de schade van twee gele kaarten moest worden weggewerkt, er werd in deze perioden prima verdedigt!, werd in het laatste kwartier duidelijk dat The Hookers van beide teams de beste conditie  had en wist dat ook te verzilveren.

 

21 – 27 was de stand uiteindelijk in Hoeks voordeel en de vreugde explosie na het laatste fluitsignaal gaf wel aan hoe graag het team deze wedstrijd wilde winnen en het dan ook zeer verdiend gebeurde.

 

Dank ook aan de Dames die ons nog kwamen steunen na in Den Haag Extreem te hebben huisgehouden ( in positieve zin…;) ) en de Colts die hun ongenoegen over hun afgezegde wedstrijd hier kwijt konden.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.