Overwinning na beladen wedstrijd

Dames

Wedstrijdverslag HRC Xtreme – RC The Hookers Dames

8 november 2015

 

HRC Xtreme vs The Hookers 10-36

 

Overwinning na beladen wedstrijd

Het eerste deel van de competitie zit er alweer op waarbij The Hookers Dames uiteindelijk een vierde plaats (van de zeven) in de poule behaalden. Lang niet slecht maar het doel voor komende periode is toch om in ieder geval de derde plaats te heroveren. En met dit streven togen de oranjegroene dames afgelopen zondag naar Den Haag voor een wedstrijd tegen de Dames Xtreme.

‘t Haagse team telde slechts 10 spelers waardoor The Hookers uitkwamen met 11. Behalve het tegenvallende aantal Haagse spelers, diende zich nog een minpunt aan; er zou slechts 2 keer 15 minuten gespeeld worden. Dus enigszins teleurgesteld maar zeker niet uit het veld geslagen – onze dames zijn niet zo moeilijk – begon ‘t oranjegroene team de wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat de dames Xtreme achterbleven bij The Hookers. Het spel van onze dames was voornamelijk aanvallend waarbij Den Haag weinig tot geen kans kreeg voor balbezit. Toch duurde het even voor de dames Hookers echt in de wedstrijd zaten. Vooraf was bepaald dat alle ballen snel én naar de wing afgepasst zouden worden wat niet bleek te lukken. Het spel was rommelig wat ook te maken had met de enigszins gespannen sfeer op ‘t veld, mede veroorzaakt door de soms onjuiste beslissingen van de ref. Maar al met al ontstond er op ‘n gegeven moment meer rust vanuit de rucks en was daar een mooie pass van 2e center Cindy Taal op winger Roos van Vliet. Met Den Haag op haar hielen brak zij uit en drukte de eerste try. Kort hierop zag fly half Lorraine Voorbach een mogelijkheid om door de onstabiele Haagse verdediging heen te breken en ging ook zij er vandoor om even later te scoren. Toen was daar al het einde van de eerste helft, deze duurde immers maar 15 minuten.

Het voornemen van de Hookers was dat de tweede helft van hen moest blijven. En ondanks het betwiste fluitgedrag van de ref waardoor de gemoederen aan beide kanten soms hoog opliepen, lukte dit bij begin aardig. Eerst was daar scrum half Dana Burik die vanuit een goed getimede off load van de 2e center de bal netjes wist af te maken met een try. Daarna volgde een mooi samenspel door de fly half met voorwaartse Esther van Maarleveld met wederom een try als gevolg. Door deze flinke voorsprong leek de focus van The Hookers enigszins te verslappen en was daar ineens een succesvolle doorbraak van Den Haag op links. Door deze try tegen kwamen onze dames weer terug in hun wedstrijd en wisten achtereenvolgens voorwaartsen Naomi Hut en Sophie de Blooy op volle kracht de bal 2 maal achter elkaar over de Haagse tryline heen te drukken. Met nog slechts een paar minuten te gaan, nam het spel hierna een rare wending. De ref, die waarschijnlijk z’n dag niet helemaal had, keurde onterecht een penalty van Den Haag waaruit een try volgde, goed. Hoewel de dames van The Hookers vol goede moed de wedstrijd ingingen, waren zij vooral opgelucht dat deze voorbij was. Want ondanks hun overwinning, gold dit als één van de minder leuke en sportieve wedstrijden die zij tot nu toe hadden.

Lichtpuntje is wel dat de dames van Rotterdam hun wedstrijd verloren hadden en de Dames van Rc The Hookers weer terug op de derde plaats van de competitie staan.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.