Hookers doen zichzelf tekort.

Afgelopen zaterdag trokken the Hookers naar Amersfoort om de wedstrijd tegen R.C. Eemland te spelen. het was goed om bij aankomst een echt rugbyveld te zien. Heel veel gras, wat de mannen uit Hoek van Holland toch altijd het beste ligt.

The Hookers begonnen op een manier die we van ze gewend zijn, direct de druk bij de tegenstander leggen en proberen te houden. Helaas werd er met deze tactiek in het eerste kwartier twee penalty’s weggegeven die beide verzilverd werden, 6-0 voor Eemland. Onverminderd werd de strijd voortgezet en de druk werd opgevoerd waardoor er steeds meer kleine gaatjes kwamen in de verdediging, een prachtige aanval, goed opgezet door de voorwaartsen werd door zeer snel spel uiteindelijk afgerond door Hans Krommenhoek en met de benutte conversie door Kevin Lenssen was de stand iets meer dan gelijk getrokken 6-7. In de verdediging liep het de eerste helft niet slecht, een snelle inworp op 8 meter van de eigen trylijn over zo’n 20 meter van Kevin Lenssen op Rein Mostert was, gezien zijn reactie, niet goed voor de gezondheid van de coach, maar de aanval werd door Mostert goed opgezet en dit zorgde er uiteindelijk voor dat er voor de rust toch nog een score kon worden bijgeschreven. DC (Daniël Craw) was degene die de bal over de achterlijn drukte wederom plus conversie, 6-14 en rust.

Het gameplan was duidelijk, zolang the Hookers het op konden brengen om de druk bij de tegenstander te houden zou het deze middag gaan lukken. Vol goede moed en met de beste voornemens ging men de tweede helft in, maar ook de Amersfoorters hadden goede voornemens en zetten hun spel op via de voorwaartsen (de mannen die in de scrum staan). Dit resulteerde in penalty’s voor Eemland in de 15e en 21e minuut waardoor de stand weer dichter bij elkaar kwam, 12-14. In deze periode konden the Hookers door goed verdedigen stand houden en tot twee keer toe een try voorkomen door de bal hoog te houden in het try gebied, een zeer goede actie van pure kracht. Ook kon Rein Mostert nog een doorgebroken speler stoppen met een “try saving tackle” wat in deze fase goed uitkwam. Na de nodige wissels, die in het rugby belangrijk zijn voor het inbrengen van “fresh legs”, kreeg de aanval nieuw impulsen, Eindelijk kwam er een beetje verlichting en door een massieve run van Joe Collins, die steeds beter in z’n element komt en als een soort Obelix de verdedigers omver kegelde. Een zwaargewicht met een hoge snelheid. 12-19, helaas werd de conversie dit keer gemist.

4 minuten voor tijd sloeg het noodlot voor the Hookers uiteindelijk toch nog toe. Een rolling maul van Eemland ging over de achterlijn, maar weer wisten de Hoekse mannen de bal van de grond te houden. De daarop volgende 5 meter scrum van de Amersfoorters werd wel goed benut, en de nummer 8 wist een fout in de verdediging goed te benutten, 17-19 met de bal aan de zijlijn voor de conversie. Ongelofelijk maar waar, de bal stuitte op de dwarslat omhoog en viel rakelings aan de verkeerde kant voor the Hookers. 19-19, bijna was het debutant Tom van Reeven in de laatste minuut nog gelukt om zichzelf onsterfelijk te maken door een prachtige run af te ronden met een try, maar helaas werd hij gestopt door de full back van Eemland.

Door er niet voor te kiezen om alle penalty’s op de palen te schieten, maar voor de try te gaan heeft Eemland het tactisch slecht gespeeld en hebben de Hoekenezen toch nog twee punten mee naar huis genomen, maar de winst was ook heel dichtbij. Er werd duidelijk beter gespeeld dan vorige week en met een tweede plaats op de ranglijst en de wedstrijd tegen de nummer 1 komend weekeinde is er een drukke trainingsschema deze week.

Zaterdag 15.00 uur in de Rondgang, The Hookers – Oemoemenoe.