Ondanks overwinning geen punten

Dames

Wedstrijdverslag Oemoemenoe/Dordtsche RC 1 – RC The Hookers Dames

17 januari 2016

 

Oemoemenoe/Dordtsche RC 1 vs the Hookers 10-49

 

Na een korte winterstop ontmoetten de dames The Hookers afgelopen zondag hun tegenstander in Dordrecht voor hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Twee nieuwe dames is het team rijker; Noa Donkersloot debuterend als wing en Deborah van Rossum op de 2e rij. In Dordrecht wachtte een zeer drassig en modderig veld maar waren de verdere omstandigheden goed te noemen. Zo was het lekker fris winterweer met een helder zonnetje en waren een groot aantal eigen supporters langs de zijlijn aanwezig. En ondanks 11 spelers, was de drive erg groot om met z’n allen weer eens lekker te knallen. Behalve winnen was het gameplan om de bal zoveel mogelijk door de lijn naar de wing te passen en de uncontested scrum zo goed mogelijk te benutten. Van te voren was bepaald dat de scrum wegens een onervaren eerste rij bij de Hookers, uncontested zou zijn.

Al direct na de kick off door de oranjegroene dames, lieten zij een sterk en aanvallend spel zien. Zoals besloten, ging de bal netjes naar winger Tamara Stock die, hoewel dicht bij de tryline, de bal moest afspelen naar voorwaartse Daisy Bijsterveld. Met een paar mooie sidesteps maakte zij de actie af met een eerste try. Een goed begin is ’t halve werk en de teamspirit nam toe. De volgende try liet dan ook niet lang op zich wachten welke 2e center Noa Donkersloot voor haar rekening nam. Met een lange sprint over de zijkant, wist zij in no time de bal over de tryline te drukken en bewees hiermee haar enorme snelheid. Het was mooi om te zien dat onze dames hun doelen van de wedstrijd succesvol nastreefden, zo ook de uncontested scrum die goed werd benut. Mede door scrum half Danielle Crucq, voor de eerste keer op deze positie, werd de bal vanuit de scrum, juist getimed de lijn in gebracht. Toch waren daar nog twee kansen voor Oemoemenoe/Dord. Door een driving maul wisten zij door te breken en scoorden hun eerste try. Vervolgens drukten zij kort hierna nog een try door een op dat moment zwakke Hoekse verdediging. Inmiddels speelden The Hookers onverhoopt met één speler minder door een enkelblessure wat hen op 10 spelers bracht. Maar gesterkt door hun succesvolle spel hervatten onze dames hun sterke aanval wat resulteerde in nog meer (geconverteerde) trys. Dit bracht het oranjegroene team op een grote voorsprong toen zij de rust ingingen.

Ook in de tweede helft triomfeerden de dames Hookers. Zo werd de lijn meerdere malen opgesplitst naar beide kanten wat effectief werkte. Fleur Wijgerse, deze wedstrijd als 1e center, nam de blind side voor haar rekening en rende, de zompende Dordtsche klei negerend, de benen uit haar lijf. Ze schreef hiermee meerdere trys op haar naam. En hoewel de Zeeuwe- en Dordtenaren de nodige penalty’s in hun voordeel hadden, wisten zij deze niet te benutten. Met een overtuigende 10-49 zege bleek maar weer eens overduidelijk dat de Hookers dames inderdaad van ijzer en beton zijn en ondanks een geringe bezetting, niet kapot zijn te krijgen. Anticlimax en staaltje onsportiviteit was dat Oemoemenoe/Dordtsche RC de wedstrijd van te voren geclaimd had vanwege de onervaren scrum van The Hookers. Dit geeft hen een 30-0 winst ongeacht de daadwerkelijke uitslag. Voor onze dames blijft de wedstrijd echter gewonnen en zijn zij trots op de mooie pot die ze hebben neergezet. Met dank aan al hun supporters!

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.