Zware pot tegen het zuiden

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – BRC/REL 1

24 januari 2016

The Hookers vs BRC/REL 5-39

De dames van the Hookers speelden deze zondag thuis en hadden zich opgemaakt voor een pittige wedstrijd tegen de huidige nummer één van de poule, Breda/Ettenleur. De oranjegroene dames hadden er alle vertrouwen in; zo was Esther Maarleveld terug van weggeweest (blessure) als hooker en ook Gina Ibeawuchi nam haar plek weer in op de 2e rij. Het team werd aangevuld met één speler van Breda en zo kwamen ze uit met 13 tegen 14.

Vooral in de eerste helft zat de pit er goed in bij onze dames. Tegenover een sterk Breda/Ettenleur dat bij begin veel aan de bal was, stond de Hoekse verdediging niet minder sterk. Tackels werden aanvankelijk goed ingezet en Breda zag weinig kans om door te breken. Maar desondanks bleef de bal in hun bezit en volgde al vrij snel hun eerste try. Toch waren beide teams aan elkaar gewaagd want om en om waren zij in de aanval. Onze dames wisten dan ook goed te switchen tussen aanval en verdediging, iets wat in het verleden nogal eens mis leek te gaan. Door hun krachten te bundelen en keihard te werken, wisten zij het zuiden van hun tryline weg te houden. Zo kwam de bal meerdere malen goed uit de Hoekse scrum ondanks dat die van Breda/Ettenleur veel sterker stond. De bal kon netjes de lijn in waardoor het spel naar het terrein van de zuiderlingen verschoof. Evenals een aantal penalty’s die in hun voordeel waren, wisten the Hookers hun tegenstander terug te dringen en kwam de BRC/REL-se tryline lekker dichtbij. Ze creëerden hiermee dus wel degelijk hun kansen alleen werden ze niet volledig benut. Zo kwam het dat in de 22e minuut de dames uit het zuiden hun tweede try scoorden. Vervolgens raakte 1e rijer Naomi Hut helaas ernstig geblesseerd en moest zij het veld verlaten. Na deze onderbreking hervatten onze dames met nog meer vechtlust de game. De bal kwam waar die komen moest: bij winger Noa Donkersloot. Met Breda op haar hielen brak zij uit, nam een run zoals we die inmiddels van haar kennen en scoorde links over de lijn de eerste Hoekse try. Met een stand van 14-5 werd de 1e helft afgesloten.

In de tweede helft kwam het voor de oranjegroene dames aan op verdedigen. Met een chronisch gebrek aan wissels speelde het team door bovengenoemde uitval van een 1e rijer met weer een speler minder. Dit had natuurlijk z’n weerslag op hun aanvallend vermogen. BRC/REL had hierdoor de mogelijkheid vlak na rust binnen korte tijd 2 trys te maken. Evengoed gaven the Hookers natuurlijk niet op. Meerdere malen hielden zij de zuiderlingen tegen en wisten de bal op Bredaas gebied te krijgen. Maar waar de dames normaal gesproken hun voordeel uithalen, moesten ze nu roeien met de riemen die ze hadden, zoals een uncontested scrum en line out zonder springen. Zo kwam het dat de nummer 1 uit de poule uiteindelijk met 39-5 deze zware pot won. Met zo’n stand laten de dames the Hookers voor de zoveelste keer zien dat zij ondanks een dun bezet team sterk genoeg zijn om voor meiden als BRC/REL een gelijkwaardige tegenstander te zijn. Dus op naar volgende week, waar zij wederom op eigen veld Den Haag Xtreme zullen ontmoeten.