Dames nemen revanche

Dames

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – URC/RCE/Elephants 2

28 februari 2016

 

The Hookers vs URC/RCE/Elephants 2 12 – 10

 

Dames nemen revanche

Afgelopen zondag ontmoetten de dames van The Hookers hun rivalen uit Utrecht/Eindhoven. Dat ze rivalen zijn, is overduidelijk: was aan het begin van de competitie de overwinning dik voor onze dames, zo leden zij december vorig jaar een grote nederlaag tegen deze tegenstander. En aangezien deze wedstrijd de laatste zou zijn waarin zij uitkomen tegen elkaar dit seizoen, waren beide teams uiterst gefocust op het binnenhalen van de winst.

De teamspirit was alom aanwezig en zeer groot bij de oranjegroene dames. Dit had ook te maken met het heugelijke feit dat zij sinds lange tijd weer met z’n 15-en op ‘t veld zouden staan en zelfs ook nog een wissel hadden. Zo speelt flanker Quincy Mulder sinds korte tijd mee in de competitie evenals flanker Annik Boks-Ooms. Daarbij scheen er ook nog een heerlijk lentezonnetje op een goed bespeelbaar veld wat alles bij elkaar zorgde voor een algehele positieve sfeer binnen het Hookers damesteam.

Onze dames hadden weinig tijd nodig om in de wedstrijd te komen, de focus was direct aan en ze stoven naar voren. Ze lieten de Utrecht- en Eindhovenaren direct zien dat deze wedstrijd geen herhaling zou worden van de vorige. Hun aanval was sterk maar vooral ook de verdediging liet niets te wensen over. Hoewel de rucks van de tegenstander goed werden opgezet en zij met pick and go trachten door te breken, lukte dit niet of nauwelijks. Er volgden veel scrums achter elkaar, de meeste in het voordeel van de Hoekse dames. De druk op de Elephants werd groter en daarmee ook de strijdlust van de oranjegroene ladies. Hieruit volgde een sterk staaltje teamwork in de lijn en resulteerde in een mooi samenspel tussen 2e center Fleur Wijgerse en winger Noa Donkersloot.

Noa maakte de actie af door een sprint richting de palen en hiermee was de eerste try voor The Hookers binnen. Esther Maarleveld maakte de conversie, 7-0. Het spel van onze dames werd hierna wat rommelig en straalde minder rust uit. Evengoed werd het publiek nog voorzien van een paar mooie Hoekse acties. Zo was daar een zeer alerte fly half Cindy Taal die door een prachtige interceptie er met de bal vandoor ging. Met een offload speelde zij de bal af naar voorwaartse Gina Ibeawuchi die helaas getackeld werd. Niet veel later kwam daar opnieuw een kans die volledig werd benut door voorwaartse Esther Maarleveld. Vanuit een enigszins chaotische ruck binnen ‘t vijf meter gebied ontving ze de bal waarna zij met drie Elephants om haar nek uiteindelijk een try wist te drukken.

De Utrecht- en Eindhovense dames protesteerden nog maar het mocht niet baten, 12-0. Moe maar voldaan gingen onze dames daarna de rust in.

Na de rust was Utrecht/Eindhoven flink wat frisse benen rijker. Niet voor niets waren vijf wissels meegereisd en dus – geef ze eens ongelijk – op het juiste moment door hen ingezet. Het Elephants team voerde hiermee meer agressie en pressie uit wat de reden was om bij de Hookers alle zeilen bij te zetten voor een nog sterkere verdediging. Toch bleek deze niet geheel opgewassen tegen een sterke nummer 19 van URC/RCE die na een penalty drie Hoekse tackels wist te ontwijken en hiermee de stand op 12 – 5 bracht. Het oplopen en staaltje intimidatie hierbij van fly half Cindy en voorwaartse Esther Maarleveld leek effectief want een conversie bleef uit. De wedstrijd was nog steeds uitermate spannend maar de Hoekse dames wel steeds meer vermoeid. Met slechts één wissel en ontelbare scrums werd er heel wat van hun uithoudingsvermogen gevergd. Dit leidde tot gaten in de verdediging en wederom was daar een try voor de Elephants. Dat het hierbij bleef was te danken aan de immer super snelle 2e center Fleur. Vlak voor het einde fluitsignaal wist zij haar roodblauwe tegenstander flink te tackelen waarmee zij naar alle waarschijnlijkheid een derde try wist te voorkomen. En hiermee was deze zinderende wedstrijd ten einde! Beide teams lieten zien dat zij niet voor elkaar onderdoen wat spel en strijdlust betreft. Toch bleken de dames Hookers simpelweg sterker en is hiermee hun revanche een feit!

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.