The Hookers 1 beloont zichzelf met 1e plek

Waar vorige week nipt gewonnen werd van de Bassets kwam deze week RC Waterland uit Purmerend op bezoek aan de rondgang. Vanwege de vele regen die al vroeg in de week viel en het maar hebben van 1 veld kon er dinsdag niet getraind worden vanwege rond zwemmende eenden op het veld. Met dit soort omstandigheden wijken de Hookers uit naar sportschool Highline in s’-Gravenzande waar er de nadruk wordt gelegd op fitheid en kracht.

Met dus 1 veld training in de benen betraden de Hookers het veld tegen het altijd zware en goed aanvallende team uit Purmerend. De Hookers begonnen voortvarend aan de wedstrijd doormiddel van snel spel in de voorwaartsen en goede aanvallen van de backline drong het waterland al snel terug naar hun eigen tryline. De vele bezoekers die stonden te kijken zouden gedacht moeten hebben dat een try niet lang uit kon blijven. Maar zoals al vaker gebleken dit seizoen vergaten de Hookers zichzelf te belonen voor het goede aanvals spel. De gehele 1e helft werd gespeeld op de helft van Waterland. Aanval na aanval werd opgezet door het goed spelende Hoekse team maar stranden elke keer net voor de tryline. Een verdedigende fout van Waterland zorgden voor de 1e punten van de wedstrijd. Kevin Lensen wist met een klein rugwindje de bal van 40 meter afstand recht door de palen te kicken 3-0. Thijs Mostert brak door de defensie van Waterland en vond zijn broer aan zijn schouder die op zijn beurt het andere familie lid Hans Krommenhoek vond, helaas stranden ook deze aanval vlak voor de tryline. Hier beging waterland echter een defensieve fout en zo kon Kevin Lensen nogmaals op de palen kicken. 6-0 ruststand.

Ook de 2e helft ging door waar de Hookers de 1e helft waren gebleven. Vele aanvallen en een waterdichte verdediging hield Waterland op hun eigen helft. Echter konden de Hookers weer geen gaatje vinden in de defensie van Waterland. Zeker 65 minuten speelden het Hoekse team op de helft van Waterland maar doordat de Hookers zichzelf niet wisten te belonen begon Waterland met steeds meer vertrouwen aan te vallen. Krachten vloeide uit het Hoekse team en begon snel achteruit te lopen. Maar zoals al heel het seizoen is gebleken beschikken de Hookers over een erg goede defensie. Ook waterland kon geen gaatje vinden in de defensie. Het in grote getalen aanwezige publiek moest billen knijpend toekijken hoe het Hoekse team ook deze wedstrijd over de eindstreep zou trekken. Maar toen beide teams tevreden bleken te zijn met de eindstand perste waterland er nog een laatste aanval uit met succes. Het moe gespeelde Hoekse team kon het gat aan de buitenkant niet meer dichtlopen en zo kon Waterland de 1e try van de wedstrijd drukken in de 80e minuut. Voor de 2e keer in net zoveel wedstrijden kwam alles neer op de conversie van de tegenstander. Wederom kwamen de Hookers goed weg en miste de tegenstander de kans om de wedstrijd om te zetten tot winst. Na het laatste fluit signaal bleek ook nog dat directe concurrent Oemoemenoe uit Zeeland op eigen veld verloren had van Amstelveen wat er voor zorgde dat de Hookers de kop positie overnamen van het Zeeuwse team.

Volgende week 12 maart spelen de Hookers wederom thuis tegen Eemland uit Amersfoort. KO 15.00 uur