The Hookers 1 steviger aan kop

Hookers steviger aan kop

Afgelopen zaterdag was een drukke rugby dag voor RC The Hookers. Om 10 uur werd de 1e van in totaal 3 wedstrijden gespeeld. Beginnend met de cubs gevolgd door de junioren en waar het vlaggenschip van de Hookers de dag mocht afsluiten. Beide jeugd wedstrijden werden op een hoog niveau gespeeld en waren dan ook hele leuke wedstrijden om naar te kijken. Bij beide teams werd er in de 1e helft erg goed gespeeld maar konden dit jammer genoeg in de 2de helft niet vast houden waardoor er nipt verloren werd door beide Hookers teams. Het was dan ook aan Hookers 1 om ervoor te zorgen dat deze dag toch nog winnend afgesloten zou worden.

In de afgelopen drie wedstrijden begonnen de Hookers zo furieus aan hun wedstrijden dat hun tegenstanders pas laat in de wedstrijd in hun spel konden komen , maar doordat de Hookers vele kansen onbenut lieten konden zij niet profiteren van het vele balbezit dat ze hadden en werden deze wedstrijden dan ook met minimaal punten verschil gewonnen. In de afgelopen trainingen werd dan ook voornamelijk gefocust op de aanval en het benutten en goed afronden hiervan. Zo begonnen de Hookers afgelopen zaterdag dan ook wederom voortvarend aan hun wedstrijd tegen Eemland. Aanval na aanval kreeg Eemland te voorduren en zo kon de eerste score van de wedstrijd dan ook niet lang uitblijven. Een goed opgezette aanval van de voorwaartsen zorgden ervoor dat de drie kwart lijn erg veel ruimte en tijd kreeg om de defensie van Eemland te testen. Via een van het trainingsveld ingestuurde beweging was het Thijs Mostert die de eerste score van de wedstrijd drukte. 7-0.
Voor de wedstrijd had de Coach van de Hookers “Veech” zijn team de opdracht mee gegeven om niet te kicken deze wedstrijd en alles via goed opgezette aanvallen op te lossen. Voor de vele toeschouwers die er deze dag waren was het dan ook prachtig om te zien hoe het Hoekse team de gehele breedte van het veld gebruikte om zo elke keer meters te winnen door de juiste beslissingen te maken in de aanval. De volgende score werd dan ook vanuit eigen helft opgebouwd en aan het eind station van deze goed uitgespeelde aanval stond Marc Berlijn en zo de 2e try van de dag drukte. Hierna bleek het verzet van Eemland gebroken en volgde er snel achter elkaar nog 2 try’s wat voor de Hookers het belangrijke bonus punt opleverde. ( Bij 4 try’s of meer krijgt het winnende team en extra punt) 28-0 was dan ook de ruststand.
Waar vele teams in de Ereklasse last hebben van het grote aantal blessures is daar bij de Hookers geen sprake van. Veech zag dan ook dat zijn team de buit binnen had en gunde een aantal van zijn vaste krachten rust. Door het aantal wissels die werden gemaakt werd het spel slordiger van de Hookers. Pases kwamen nog maar nauwelijks aan en er slopen meer foutjes in. Toch sprokkelde het Hoekse team nog 2 try’s en 1 penalty kick bij elkaar wat de eindstand op 45-0 bracht.
Een goede en zeker ook belangrijke winst kon er bij geschreven worden. Later bleek nog dat directe concurrent Oemoemenoe punten had verspeeld bij de Bassets wat ervoor zorgde dat de Hookers 5 punten los staan van de nummer 2. Aankomend weekend is het 1e team van de Hookers vrij waarna zij het de week erop opnemen tegen het altijd lastige en stugge Zeeuwse Oemoemenoe.