Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – Oemoemenoe/Dordtsche RC

Dames

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – Oemoemenoe/Dordtsche RC

13 maart 2016

 

The Hookers vs Oemoemenoe/Dordtsche RC 35-34

 

Welverdiende winst voor de dames

Op deze een-na-laatste competitie zondag van het seizoen ontvingen de dames van The Hookers hun rivalen uit Zeeland/Dordrecht op eigen veld. Het zou hard tegen hard worden want zowel The Hookers als de Zeeuwse/Dordtsche meiden gingen uiteraard voor de overwinning. Daarbij hadden de oranjegroene dames nog een extra drive om de winst binnen te halen; revanche voor de geclaimde wedstrijd van vorige keer. Met z’n 12-en moesten ze het deze wedstrijd gaan fiksen onder wie winger Fleur Wijgerse die ondanks dat zij nog herstellende was, toch gewoon meedeed.

Om 13.00 uur ging de gameface op bij The Hookers dames en gold alleen nog maar: gaan. Desondanks wisten Oemoemenoe/Dordrecht al vrij snel vanuit een scrum hun kans te grijpen en hun eerste try te drukken. Dit was niet wat The Hookers voor ogen hadden en direct hierna volgde een uitbraak van wing Tamara Stock die de stand op gelijk bracht. En vanaf dit moment was the game echt on. De pressie werd flink opgevoerd door onze ladies en Oemoemenoe/Dordrecht teruggedrongen tot vlak bij hun eigen tryline. Deze druk hield enige tijd aan want de Zeeuwen/Dortenaren lieten The Hookers er niet zonder meer door. Evengoed wist voorwaartse Daisy Bijsterveld op een gegeven moment hun verdediging op te heffen en was een tweede try voor onze dames een feit. De Zeeuwse/Dordtsche verdediging was kwalitatief niet om over naar huis te schrijven. High tackels waren niet van de lucht en qua techniek moeten deze meiden blijkbaar nog veel leren. Zo niet Hoekse winger Tamara, zij liet deze eerste helft weer eens zien hoe snel en mooi rugby zij kan spelen. Meerdere malen stoof ze langs of door haar tegenstanders heen en wist deze jongste speler van het oranjegroene team in de eerste helft meerdere trys op haar naam te schrijven. Maar Oemoemenoe/Dordrecht bleef niet achter. Door één speler minder bij The Hookers werden hun kansen voornamelijk gecreëerd vanuit een overlap en waren meerdere trys voor hen weggelegd aan de zijkant. Ook vielen er soms gaten in het midden van de Hoekse verdediging wat jammer was maar ook niet geheel verwonderlijk. Winger Fleur was inmiddels van het veld en dus stonden onze dames met 11 tegen 13. En niet voor lang want enkele minuten voor half time verlieten wederom twee voorwaartsen van The Hookers het veld vanwege ‘n enkel- en rugblessure.

In de tweede helft zetten onze dames hun strijd onverminderd door ondanks dat zij met slechts 9 man het veld weer opgingen. Dit kleine aantal leek de samenwerking binnen het team juist te versterken en meer gedreven te maken om de winst binnen te halen. Deze enorme daad- en wilskracht deed Oemoemenoe/Dordrecht in de aanval flink terugzakken en de één na de andere mooie Hoekse actie volgden elkaar op. Zo eindigde een vangbal van voorwaartse Deborah van Rossum vanuit de kick off in een try door scrum half Dana Burik. Dana ontving de bal en wist deze vanaf de linker zijkant over de tryline te drukken . Ook voorwaartse Daisy deinsde niet terug voor een paar hoge tackels en nam nog een try voor haar rekening evenals winger Tamara. Terug van weggeweest was fly half Lorraine Voorbach en ook zij liet meteen weer zien wie zij ook al weer was: iemand die gewoon lekker ingaat en haar beste beentje voorzet. Toch ging uiteindelijk de vermoeidheid onze dames parten spelen waardoor de linker zijkant niet goed gedicht kon worden Hierdoor wisten de Zeeuwen/Dortenaren met een laatste uitbraak nog te scoren en was hiermee de wedstrijd ten einde. Moe gestreden maar zeer voldaan kwamen The Hookers dames als winnaar uit deze strijd en lieten een teleurgesteld Oemoemenoe/Dordrecht achter. En hoewel slechts met één punt verschil gewonnen, rest niet meer dan respect voor dit oranjegroene team. Want vooral met de tweede helft van deze spannende pot hebben zij bewezen dat je nooit moet opgeven en dat de aanhouder wint.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.