Cubs in de Plate final

Cubs

Zaterdag 16 april hadden wij cubs, onze laatste competitiewedstrijd in Deventer. Onze Teammanager Ruud heeft me gevraagd om een stukje te schrijven over deze voor mij beste bijzondere dag…(sorry, ik kan niet alles meer herinneren…)
We begonnen de dag met een leuk potje darts in de kantine van DRC The Pickwick Players waarna we de kleedkamers ingingen. We hadden allemaal zin in de wedstrijd en wilden heel erg graag winnen! Na een aantal minuten maakte Bob de opstelling bekend en gingen we het veld op om op te warmen. Het was nog een beetje lachen en gek doen totdat we weer naar binnen gingen.
Bloed serieuze gezichten en gespannen schouders…..Squeeeze!………..en hop, het veld op!
Al in de eerste minuut scoorden we onze eerste try, hierop volgden er nog een aantal. Er was alleen wel een probleempje; een scheidsrechter en een team die erg goed samen konden spelen….Gelukkig hadden we de hulp van de ref niet nodig om te winnen….
En zoals de meeste teams hebben, had ook het cubs team van DRC een paar sterke tackelaars in petto voor ons. Maar die krijgen ons niet neer….andere tactiek: hmmmm….laten we ze bij hun nek uit de rucks halen……opgefokte Hookers was het resultaat…..aangezien dat ook niet hielp, gingen ze verder met flankers tackelen en soms……elleboog in de nek tijdens scrums…..wie wilt dat nou niet? Mijn grens is vrij hoog, maar wat vandaag de prop heeft geflikt! Ik was er helemaal klaar mee en sloeg hem in zijn gezicht…met gele kaart als gevolg….Dom? Ja! Goede les voor de volgende keer! Of ik er spijt van heb? Achteraf gezien niet, hij verdiende het, maar ik zal het de volgende keer (mocht het ooit weer zo ver komen….) wel anders doen, ja!
Ondanks alles hebben we gewonnen met een score van 0-66 en zijn we door naar de nationale Plate finale, die volgende week zaterdag in Amsterdam zal plaatsvinden.
Ik ben super trots op mijn team! Ondanks alles zijn ze doorgegaan met vechten voor onze plek in de finale. En ja…na weken trainen en spelen zijn we eerste geëindigd in onze poule en zijn we door! Ik ben blij dat ik met dit team speel en ik hoop dat nog vaak mag doen! Proud!

-Abigail Place

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.