De finales

Het seizoen zit er nu dan echt op. En wat hebben de Mini’s, Cubs en Colts gestreden in hun laatste wedstrijden om de bekers en plates.

Het eerste team van RC The Hookers is al klaar met hun seizoen maar voor de Jeugd van RC The Hookers was het afgelopen weekend nog hartstikke spannend.
Maar liefst 3 jeugd team stonden in finales. De Colts en de Cubs speelden hun finales op het veld van de Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam. Onder luid applaus van het grote meegereisde Hookers aanhang hebben ze beide mooie wedstrijden laten zien. De tegenstanders waren voor beide teams net te sterk. De colts grijpen net mis op hun landskampioenschap titel en behalen een welverdiende tweede plaats. De Cubs mogen zich met opgeheven hoofd de ‘op een na beste’ van de Plate Finale noemen.
Het was uiteindelijk aan de Mini’s om er met de echte hoofdprijs van door te gaan. 1e plaats van de NK Challenge Cup 2016. De kleinste van de 3 jeugdteams eindigen als de grootste winnaars.
Na een kleine pauze gaat de jeugd van RC The Hookers zich opmaken voor het 12e Internationale Jeugd Beach Rugby toernooi 2016 wat op 28 en 29 mei zal plaatsvinden in Hoek van Holland.

De wedstrijden van de andere teams gingen ongeveer zo:

De jongens en de meisjes van de Cubs streden zaterdag voor de Plate finale in Amsterdam.
In de eerste helft wist Hilversum onze Cubs op 4 try’s achter te zetten maar na de rust kwamen onze Cubs terug. Na 2 mooie aanvallen van de voorwaartse en een kick van David kon Xander de aanval afmaken door de eerste try drukken en af te maken met een conversie. Stand 7-24.

Vanuit een serie van free kicks en line outs komt de bal in the Hookers try gebied terecht maar ze weten deze dood te drukken. Een 5 meter scrum en een goede side step van Hilversum kwam het toch op 7-29. The Hookers herstellen zich goed en binnen korte tijd staan ze in het try gebied van Hilversum. De try word afgekeurd omdat de bal opgehouden wordt. Vanuit de 5 meter scrum word dan toch de beloofde try gemaakt. Conversie word gemist. Stand is 12-29.
Strijdend gaan de jongens en meisjes de laatste minuten in. Een drop goal van Hilversum maakt de stand uiteindelijk op 12-32.

Het publiek kreeg een mooie pot rugby te zien. De aanvallen werden goed opgezet, sterke verdediging en goede tackles.
De tegenstander was te groot en net iets te sterk voor onze Cubs.  Met opgeheven hoofd hebben de jongens en meisjes de wedstrijd gespeeld. RC The Hookers Cubs staan op de 2 plaats van de op Plate Poule seizoen 2015-2016. Hier mogen ze zeker heel erg trots op zijn!

Colts Finale Hilversum/Gooi – West Colts 22 – 7

Uiteindelijk was er dan de tweede plaats…. Niet slecht natuurlijk maar het team was voor meer gegaan. Er is de laatste maand hard gewerkt om er klaar voor te zijn.

Onder leiding van Marijn en Kevin legde de West combinatie een goed spel op de mat en ieder speelde naar zijn vermogen, zelfs een streepje meer dan dat.

De Hilversum/Gooi combinatie kwam al snel door op een 10 – 0 voorsprong omdat de verdediging nog niet helemaal sloot.

Maar de mouwen werden opgestroopt en het spel werd steeds meer verlegd naar de blauwe helft en toen Jens op snelheid een goede aanval afmaakte en Kevin de conversie benutte zag de wereld er weer heel anders uit, 7 – 10. West ging het spel domineren en er kwamen kansjes… Het leek een kwestie van tijd om de voorsprong te gaan pakken.

Totdat 3 minuten voor de pauze het noodlot toesloeg en captain en inspirator Marijn met een, naar later bleek, gebroken enkel het veld moest verlaten.

Dit bleek in de tweede helft het “turning point” in de wedstrijd te zijn, hoewel het team alles bleef geven was wel duidelijk dat Hilversum/Gooi de wedstrijd fysiek ging domineren en de wedstrijd liep als zand tussen de vingers van West door. Blauw liep met regelmaat uit naar een 22 – 7 voorsprong ondanks de soms prachtige tackles van onze Oranje/Groene spelers.

Er kwamen nog wel wat kansjes maar uiteindelijk flakkerde de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Heel mooi was nog het tonen van onze beker aan het massaal meegereisde Hookers publiek, een wederzijdse dankbetuiging voor een toch wel prachtig seizoen. Dit vriendenteam kon met opgeheven hoofd terugreizen naar Hoek van Holland.