12e Internationale JeugdBeachRugby Tournooi

Beachrugby

“Het leukste rugbytournooi van Nederland”

De voorbereiding

Op het Hoekse strand was het vrijdagavond één en al bedrijvigheid. Maanden en maanden van intensieve voorbereiding kon nu eindelijk in de praktijk worden gebracht. De lijnen voor de velden werden uitgelegd, vlaggen werden gehesen, het strand werd geharkt en iedereen was in opperste staat van verwachting. Ondertussen druppelden bij Hookers Place de eerste deelnemers binnen. Meer dan duizend jeugdigen hadden zich aangemeld met bijna negentig teams. Van Turven tot Colts, de hele jeugdafdeling werd door veel verenigingen meegenomen voor een heerlijk weekend beachrugby in Hoek van Holland. Tenten werden opgezet en het duimen voor goed weer kon beginnen. Mede dankzij hoofdsponsor Van Oord en uiteraard de vele vrijwilligers werd het ook dit jaar weer mogelijk gemaakt een fenominaal evenement neer te zetten op het prachtige Hoekse strand.

De aftrap

Om zeven uur ’s ochtends was alles nog in diepe rust. Er overnachtten ruim tweehonderd rugbyers op het Hookers terrein. Een paar vroege vogels liepen al tussen de tenten door, maar om negen uur was iedereen wakker en klaar om de strijd aan te gaan. De weergoden waren The Hookers goed gezind. Het was een bont en kleurrijk gezelschap wat via de Rechtestraat richting strand liep. Alle clubkleuren van de deelnemende teams uit alle provincies en zelfs Engeland sierden de omgeving. Om half elf was het eindelijk zover. Het signaal van de eerste wedstrijd klonk over het strand, het twaalfde Internationale JeugdBeachRugby Tournooi kon beginnen.

Hoewel de sport misschien voor sommige mensen een ruw en hard karakter heeft, is het juist binnen deze sport één en al verbroedering, sfeer, enthousiasme en één groot familie-gevoel wat de boventoon voert. Natuurlijk kwamen er blessures voor, maar in welke sport gebeurt dit niet? Slechts enkele lichte blessures werden er dit weekend geteld tegenover vele triomfen.

’s Avonds genoten er ruim 750 mensen van een goed verzorgde barbeque. Wat een feest, wat een sfeer. Van jong tot oud, iedereen genoot van de muziek, het eten en elkaar. Zaterdagnacht sliepen er zelfs vijfhonderd mensen op het rugbyterrein.

De finale

Ook de zondag stond garant voor een succesvolle sportieve dag. En ook deze dag was er veel publiek op afgekomen. Vanuit de wedstrijdkeet, ter beschikking gesteld door Croon Wolter en Dros, werden de spelers en het publiek op de hoogte gehouden van de stand en de wedstrijden. Het was prachtig om te zien hoe de spelers samensmolten met het zand. Het was duidelijk dat iedereen zich hier thuis voelde. Alle teams van Turven tot Colts hebben zich dit tournooi dan ook van hun beste kant laten zien.

Uitslag

Turven gedeelde 1e plaats: RC The Dukes en Castricumse RC, 2e: RC Eindhoven, 3e: RC Hilversum

Benjamins          1e: Castricumse RC, 2e: EZRC Oemoememoe, 3e: HRC

Mini’s:                  1e: RC The Hookers, 2e: RC Delft, 3e: RC Hilversum

Cubs:                    1e: Ipswich RFC1, 2e: RC The Hookers, 3e: Ipswich RFC2

Junioren:            1e RC The Hookers, 2e: RC Delft, 3e: Cluster Noord-West

Colts:                    1e: RC The Hookers, 2e: RC The Dukes/RC Octopus

Voor de volledige uitslag verwijzen wij naar onze website http://www.jeugdbeachrugby.nl/

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.