Colts; RC Delft vs The Hookers 0 – 53

Colts

Zaterdag 27 augustus 2016

Colts; RC Delft vs The Hookers  0 – 53

 

Een augustuszaterdag in Delft. Hitte ligt als een klamme deken over het sportpark, zelfs de bomen houden hun bladeren onbeweeglijk en meer dan een verdwaalde vogel is er niets dat bleke blauw doorkruist. Toeschouwers verschuilen zich in de schaarse schaduw.

Op het veld 30 jongens, mannen bijna en een dappere scheidsrechter.

 

Dit waren de omstandigheden waarin de eerst coltswedstrijd in het nieuwe seizoen werd gespeeld, een oefenwedstrijd nog, maar belangrijk om duidelijk te krijgen wat we van dit seizoen kunnen en moeten verwachten. Doordat spelers niet aanwezig waren i.v.m. Rugby Academy en vakantie moest er vooral in de eerste rij nogal worden geïmproviseerd.

Maar toch bleek gaande de wedstrijd dat er veel potentie in het team zit, ondanks de tijdelijke eerste rij werden er behoorlijk ballen gewonnen, ook in de line out. Het transport tussen voorwaartsen  en backline liep ook best wel goed zodat er soms goede snelle aanvallen werden gespeeld waarmee Delft het duidelijk moeilijk had. Wel moet er nog wat meer aandacht worden besteed aan de beschikbare ruimte tijdens de pick and go fases, soms werd er te lang mee door gegaan als er scoringskansen aan de zijkanten waren. Maar dat is allemaal een kwestie van tijd en vooral trainen.

Overheersend was het positieve gevoel en goed te zien dat ieder op zijn plaats een waardevolle bijdrage aan het team kan leveren en zijn verantwoordelijkheid daarvoor pakt.

Trainer Timothy heeft een goed overzicht van de mogelijkheden gekregen en kan daar de komende trainingen gericht aan werken.

 

Zaterdagavond hoorden we dat Cris bij de Rugby Academy zijn been heeft gebroken, nog wel tijdens het scoren van een try. We wensen hem als team veel sterkte en beterschap en hopen dat je er weer snel bij kan zijn.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.