Marc Berlijn speelt 100e Ereklasse wedstrijd

Hookers I

RC The Hookers-speler Marc Berlijn speelde vorige week tegen RC Hilversum zijn 100e wedstrijd voor de club in de Ereklasse. Hij is de eerste speler die deze mijlpaal heeft bereikt. Marc (26) staat bekend om zijn snoeiharde werklust en zijn spel in dienst van het team. Ook miste hij in de afgelopen jaren bijna geen wedstrijd. RC The Hookers is trots op de mijlpaal van Marc en heeft hem zaterdag na de thuiswedstrijd tegen RC DIOK, die met 23-19 werd gewonnen, gehuldigd.

Op zijn zesde meldde Marc zich al aan bij The Hookers. Hij debuteerde in het eerste team toen ze nog uitkwamen in de eerste klasse. Al snel – in het seizoen 2011/2012 – promoveerde het team naar de Ereklasse. In totaal speelde Marc dus al meer dan 100 wedstrijden voor het eerste team. Ook kwam Marc uit voor The Dutch Lions, die Europees Kampioen werden bij het Beachrugby in Italie.

Rugby is een rode lijn in het leven van Marc. Zijn broer Hans speelde eerder voor The Hookers en zijn vriendin Shereza komt uit voor het Nederlandse vrouwen XV-team. Marc speelt als flanker en staat ook wel bekend als de Hoekse Richie McCaw, oud super flanker van de All Blacks. Een van zijn bijnamen is ‘de stofzuiger’, want bijna alle ballen op de grond zijn voor hem. Met zijn werklust en stille kracht is hij nog steeds een echte aanwinst voor het team wat ,mede dankzij Marc, goede prestaties behaalt.

Marc is in speeches door president Jan van Burg en aanvoerder Thijs Mostert geroemd om zijn inzet.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.