Ondanks verlies een prima start voor Hoekemoem Dames

Dames

Wedstrijdverslag CL Hookers/Oemoemenoe Dames – RRC Rotterdames

11 september 2016

 

Hookers/Oemoemenoe vs Rotterdames 15-48

 

Ondanks verlies een prima start voor Hoekemoem

Afgelopen zondag, die vooral zonnig en warm was, begon voor de dames van The Hookers het nieuwe competitie seizoen. En behalve het seizoen was eigenlijk alles aan de dames nieuw: hun broekjes en shirts inclusief sponsors, hun trainers, Ray Blackbirn en Paul van Putten en last but not least, de nieuwe dames van Oemoemenoe met wie zij vanaf dit seizoen zullen clusteren. Het zou een spannende eerste wedstrijd worden, niet alleen vanwege tegenstander Rotterdam maar ook vanwege het nieuwe team wat elkaar nog een beetje moet aftasten. Desondanks zijn optimisme, wederzijds vertrouwen en toch wel een boel ervaring groot binnen dit kersverse Hookemoem team, zoals ze vanaf nu in de volksmond zullen heten.

 

Het doel van de wedstrijd was vooral lekker ballen, uitpassen naar de zijkant en uiteraard ook winnen. Bij aanvang van de eerste helft had ’t oranjegroene team toch even tijd nodig om in de game te komen. De Rotterdames kregen veel ruimte geboden om hun rucks netjes op te zetten en de bal aanzienlijk vlot door de Rotterdamse lijn te laten gaan. Hierbij was vooral ’t snelle samenspel tussen hun 1e en 2e center een struikelblok voor het defensief van Hookemoem. Rotterdam won veel terrein maar een try bleef in eerste instantie uit, mede door een effectieve tackel van 1e center Danielle Crucq vlak voor de tryline. Evengoed creëerde Rotterdam vlak hierna een overlap die eindigde in een geconverteerde try door hun wing. Vervolgens bleef Rotterdam aan zet door balverlies van Hookemoem bij een gemiste line out. Maar onze dames lieten het er niet bij zitten en deden hun nieuwe naam eer aan. Vanuit het midden baande center Danielle Crucq letterlijk de weg weer vrij voor een nieuw Hoeks/Zeeuws offensief. Flanker Debbie Kloet wist zich meteen goed hierin te profileren en door een pass via de rechterzijde op winger Noa Donkersloot volgde uiteindelijk de eerste try voor Hookemoem.

 

Er leek inmiddels meer stabiliteit binnen het oranjegroene team te heersen want hierna wisten zij de pressie weer behoorlijk op te voeren en de Rotterdames ver terug te dringen. Via een mooie off load van fly half Cindy Taal vlakbij de R’damse tryline, drukte voorwaartse Daisy Bijsterveld met Rotterdam om haar nek de tweede try op rij. Bij half time betekende dit net geen gelijkspel.

 

In de rust werd het vochtgehalte flink aangevuld en werd er gewisseld. Door de clustering is het oranjegroene team in aantal behoorlijk toegenomen en geeft wisselen geen problemen meer zoals vorig seizoen. Dus meerdere frisse benen rijker gingen de Hoeks/Zeeuwse dames de tweede helft in. Al vrij snel was daar een penalty voor Hookemoem en loosde scrum half Miriam Wasterval de bal geheel in haar eentje naar de zijkant op winger Noa. Snel als altijd maakte zij de derde try voor ’t Hoekse/Zeeuwse clusterteam. Helaas liet hierna de verdediging van Hookemoem te wensen over en vielen er gaten. Dit werd gelukkig deels goed gemaakt door een uiterst mooie try saving tackel op de Rotterdamse wing door center Annik Boks. Ook de Hookemse scrums stonden sterk van waaruit onze dames toch nog meerdere malen hun voordeel uit konden halen. Desondanks waren de Rotterdames sterker en wonnen zij uiteindelijk deze eerste pot op rij in de competitie.

 

Al met al hebben de dames van Hookemoem zeker geen slechte wedstrijd gespeeld. Met als pluspunt een sterke eerste en tweede rij en meiden met een nieuwe positie die hebben laten zien wat ze in hun mars hebben. Dit nieuwe Hoeks/Zeeuwse team heeft absoluut potentie en laat de komende wedstrijden zeker nog van zich horen.

Thanks u Carine Stock for the photos!

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.