Wedstrijdverslag HRC Xtreme – CL The Hookers/Oemoemenoe Dames

Dames

HRC Xtreme vs CL The Hookers/Oemoemenoe 5-39

 

Dames Hoekemoem hakken Xtreme in de pan

Het was alweer lang geleden dat The Hookers dames en dames van Xtreme tegenover elkaar stonden en de Hagenezen hierbij tot twee maal toe een nederlaag leden. Afgelopen zondag mochten ze weer en bleek ‘t adrenaline peil onder de Hoekse/Zeeuwse dames inmiddels zeer hoog. Dit had te maken met de nodige lading die deze game met zich meebracht veroorzaakt door het verloop van eerdere wedstrijden tegen Xtreme. Dit kon dus alleen nog maar resulteren in een bloedstollende wedstrijd waarbij het huidige motto van Hoekemoem de boventoon zou gaan voeren: destroy! Belangrijk om hierbij te vermelden is dat een aantal dames van Hoekemoem zo sportief was om het niet volledige Haagse team aan te vullen.

Klaar voor de strijd ontving bij aanvang van de eerste helft Hoekemoem de bal. Ze hadden lange tijd balbezit en speelden grotendeels op Haags gebied. Mede dankzij het inmiddels sterke voorwaartse pack kon de bal lekker naar voren worden gebracht. Maar dat de Haagse defense ook niet verkeerd was bleek uit het feit dat de Hoeks/Zeeuwse lijn weinig ruimte werd geboden en ondanks hun snelheid moeite hadden door te breken. Aandachtspuntje voor Den Haag was hun scrum; deze stond zwak waaruit Hoekemoem flink haar voordeel haalde. In eerste instantie betekende dit veel balwinst maar ook een mooie teamtry die scrum half Janneke Hermans voor haar rekening nam.

Toch zette een aantal turnovers naar Den Haag ook de Hoekse verdediging op scherp en moesten zij flink uitpakken met hun tackels. Deze bleken gelukkig zeer effectief en brachten de Hagenezen zichtbaar uit balans. Hierdoor kreeg Hoekemoem meerdere kansen op rij met een hoog succesgehalte. Want zowel beide wingers als full back Fleur Wijgerse brachten de oranjegroene dames op een fikse voorsprong met hun trys, inclusief de conversie van nummer 8, Lorrainne Voorbach. Uiteindelijk werd Den Haag toch ook hun enige try van de wedstrijd gegund die voortkwam uit een penalty in hun voordeel. Maar de eerste helft was duidelijk voor Hoekemoem en tevreden gingen onze dames de rust in.

In de tweede helft zakte de focus bij Hoekemoem iets weg, de bal ging over en weer en het spel bleef op de middenlijn hangen. Maar na een prachtige doorbraak van Hoekse wing Noa Donkersloot die resulteerde in een try, was de Hoekemoemse vechtlust weer terug. Tot het einde toe wisten zij dit vast te houden en ontnam zij Den Haag alle kansen om nog punten te halen. Ter afsluiting brachten respectievelijk wingers Maia Sobejana en Tamara Stock de eindstand op 5-39. Hiermee kwamen onze dames overduidelijk als sterksten uit deze strijd. Een strijd die minder beladen bleek dan verwacht en waarbij sportiviteit uiteindelijk overheerste. Moe maar zeer voldaan vertrok Hoekemoem dan ook met deze tweede overwinning op rij richting huis. Dit nieuwe clusterteam lijkt steeds beter op elkaar ingespeeld en maakt grote stappen vooruit wat letterlijk terug te zien is in de ranking binnen de competitie. In twee weken tijd klommen ze van de laatste naar de vijfde plek. Ga zo door!

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.