Wedstrijdverslag RC Wageningen – CL The Hookers/Oemoemenoe Dames

Dames

 

Winst voor Hoekemoem Dames na pittige uitwedstrijd

Deze vierde competitiezondag hadden de dames van Hoekemoem een lange reis voor de boeg. Ze moesten naar het oosten des lands waar ze de meiden van Wageningen ontmoetten. Het zou hun eerste wedstrijd tegen dit team worden en wisten daarom niet precies wat ze konden verwachten. Maar onze ladies waren niet dat hele eind voor niks afgereisd en hun streven was uiteraard om de winst binnen te halen. De randvoorwaarden waren uitstekend; genoeg wisselspelers, ondanks de afstand de nodige support aan de zijlijn en goede weersomstandigheden. Iedereen was klaar om een sterke pot neer te gaan zetten en stond te popelen het veld op te mogen.

Wageningen had de kick off en bleek hetzelfde idee te hebben. De bal bleef lange tijd op Hoekemoems gebied en haar defense werd meteen goed op de proef gesteld. Deze stond gelukkig redelijk sterk en de dames in het paars hadden moeite om de gaten te vinden. Ook werd er lekker getackeld aan Hoeks/Zeeuwse zijde en weinig gemist dit keer

(met dank aan Rene Voorbach die sinds het nieuwe seizoen alle acties van Hoekemoem turft als wel of niet geslaagd). Onze dames hadden hierdoor wel balbezit maar een aanval over tenminste de middenlijn bleef desondanks uit. Er werd te weinig door de handjes naar de zijkant gepasst en ook werden onnodig penalty’s aan Wageningen weggegeven. De pressie op Hoekemoem nam steeds meer toe en door een overlap wist Wageningen uiteindelijk aan de linkerkant uit te breken met een try als gevolg.

Maar de oranjegroene dames herpakten zich en namen de leiding over. Zo wist voorwaartse Willemijn Koenen lekker door te breken waar Wageningen niet van terug had. Met een brute hit wist ze haar tegenstander uit te schakelen en kon het aanvallende spel doorgaan tot ver over de middenlijn in Wagenings gebied. Vanuit een line out voor Hoekemoem ging de bal netjes de lijn in en kon 1e center Danielle Crucq, zoals ze dat wel vaker doet, met de juiste snelheid ingaan. Na de ruck die hieruit volgde, maakten full back Fleur Wijgerse en wing Maia Sobejana, (die met deze wedstrijd haar debuut maakte bij Hoekemoem Dames) deze actie prachtig af met een try door Maia over de rechterkant. Duidelijk was dat beide teams aan elkaar gewaagd waren want het was Wageningen dat hierna weer terugkwam en de eerste helft afsloot met een try tegen.

In de tweede helft leek Hoekemoem te domineren. Ze ging tenslotte voor de winst en dat zou hoe dan ook gaan lukken. De dames vielen op met hun sterke driving mauls dicht in de buurt van de Wageningse tryline maar deze leverden helaas geen punten op. Winger Maia breide dit vervolgens recht met een try over de rechterkant waardoor de stand op gelijk kwam. Hierna sloeg Wageningen echter weer terug en stond Hoekemoem door een penalty tegen op eigen tryline te verdedigen. Wageningen profiteerde hiervan en kwam hiermee op voorsprong. En zo leerden beide teams elkaar om en om een lesje. Zorgde Hoekse winger Noa Donkersloot voor een gelijke stand, kwam Wageningen weer terug met een try tegen.

Met nog een paar minuten te gaan waren de Hoeks/Zeeuwse dames als laatsten aan zet. Na een paar tactische piggies (pick and go’s) door hun voorwaartsen ging de bal uiteindelijk keurig de lijn in waarna winger Noa met gemak de bal tussen de palen drukte. Lorraine Voorbach, de nummer acht, maakte de conversie. Niet lang hierna klonk het eindsignaal en was de overwinning voor de dames van Hoekemoem een feit. Ze konden terugkijken op een spannende wedstrijd waarbij niet alles even soepel verliep maar waarbij ze uiteindelijk hard gestreden met een welverdiende winst naar huis konden gaan.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.