IJzersterk Hoekemoem dames verslaat Eindhovense Lions

Wedstrijdverslag CL The Hookers/Oemoemenoe Dames – CL Eindhoven Lions

20 november 2016

CL The Hookers/Oemoemenoe vs CL Eindhoven Lions 12-0

Deze zondag kwamen de Eindhovense Lions op bezoek. En hadden de dames Hoekemoem wat recht te trekken. Zo leden zij namelijk aan het begin van de competitie een behoorlijke nederlaag tegen de nummer twee. Maar inmiddels goed op elkaar ingespeeld en meerdere gewonnen wedstrijden op zak, kon het niet anders dan dat het oranjegroene clusterteam deze wedstrijd haar beste beentje voor ging zetten. De focus in het gameplan lag noodzakelijk op de voorwaartsen vanwege de wind die met kracht tien over de Hoekse grasmat raasde.

Maar direct in de eerste helft lieten de Hoeks/Zeeuwse dames zien dat zij wel tegen een (wind)stootje kunnen. Want ondanks fikse tegenwind, stond er veertig minuten lang een team van ijzer en beton dat een mooi samenspel liet zien en constant in de aanval was. Prachtig en spannend om naar te kijken, het was genieten geblazen (!) langs de lijn, want de Lions vochten uiteraard terug. Maar de Eindhovense scrum stond veel minder sterk en ondanks hun sterke nummer acht, kregen ze nauwelijks kans door te breken of een aanval op te zetten. Duidelijk in de war gebracht dus door het sterk verbeterde spel van de oranjegroene dames. De bal bleef voornamelijk op Eindhovens gebied en de defence van de Lions werd aanzienlijk op de proef gesteld. Desondanks weken ze niet, dat moet gezegd en ‘t bleef 0-0 bij half time.

Wind tegen of wind in de rug, ’t was de dames van Hoekemoem om ’t even want ook in de tweede helft maakten zij ‘t de Lions niet makkelijk. En de Eindhovenaren op hun beurt geen schijn van kans. Zo schreven de dames Hoekemoem in de tweede helft twee prachtige team trys op hun naam waarvan één ook nog een conversie. Met een overtuigende eindscore van

12-0 lieten zij de Eindhoven Lions verslagen achter. Onze dames hadden er wel degelijk wat voor moeten doen maar hebben met deze overwinning hun verlies van vorige keer tegen de Lions dubbel en dwars rechtgezet. Het hele team was welverdiend WOM en nam dan ook de derde helft voor haar rekening.