Vierde overwinning op rij voor dames Hoekemoem

Dames

Vierde overwinning op rij voor dames Hoekemoem

Afgelopen zondag moest het oranjegroene clusterteam het opnemen tegen de studenten uit Utrecht. Ze hadden zich voorbereid op een zeer pittige wedstrijd want het niveau van RUS is redelijk hoog. Maar na de hattrick voor onze dames van twee weken geleden was de drang om opnieuw te winnen en het vertrouwen dat dit zou gaan lukken alleen maar groter. Dus met 100% inzet net als de vorige keren, moest binnenhalen van de winst zeker mogelijk zijn.

Toch hadden de dames Hoekemoem een lastige start. De focus leek nog niet aan en het was RUS die de overhand had. Hun kracht lag vooral in het uit cleanen van de Hooks/Zeeuwse rucks wat leidde tot meerdere turnovers in het voordeel van RUS. Hierbij namen zij het met duiken in de rucks ook niet zo nauw wat voor een onervaren, en ietwat jongere ref helaas niet zichtbaar bleek. Er werd dan ook niet voor gefloten. Veel balwinst dus voor RUS maar evengoed duurde het lang voor ze hier hun voordeel uit wisten te halen. Ondanks hun aanzienlijke pressie, hadden ze duidelijk moeite om meters te maken richting tryline. Uiteindelijk stond het oranjegroene team na 22 minuten toch achter de palen en zat de vermoeidheid er al aardig in. Op de verdediging was niks aan te merken, alleen de aanval moest meer via de zijkanten worden opgezet. Zo gezegd zo gedaan, de focus was nu aan en de aanval verliep zoals gepland. Dit zorgde voor een mooie uitbraak aan de linker zijkant die wing Noa Donkersloot voor haar rekening nam. Ze liet de duidelijk minder sterke backs van RUS achter zich en zo kwam de stand vlak voor rust op gelijk.

De tweede helft ging overtuigend naar de Hoekemoem dames hoewel het niet van een leien dakje ging. Want ook in de tweede helft bleken de studenten een sterke tegenstander. De oranjegroene dames moesten al hun krachten bundelen maar dan hadden ze ook wat. Rus, die het vooral moest hebben van haar voorwaartsen en inzette op pick and go’s, kwam nauwelijks vooruit en raakte zichtbaar uitgeteld. Waar de studenten het moesten doen zonder wissels, hadden de dames Hoekemoem profijt van meerdere frisse benen en een sterkere scrum. Zo bleef de Hoeks/Zeeuwse aanval qua opzet min of meer hetzelfde als voor de rust en kon winger Noa opnieuw de studenten aftroeven met haar snelheid en een try aan de zijkant. Ook 2e center Tamara Stock benutte tot twee keer toe haar kans om onverwachts toch door de binnenkant uit te breken en RUS van zich af te slaan. Het leverde het oranjegroene team nog eens twee trys op, inclusief een conversie. Hiermee ging de winst welverdiend naar de dames Hoekemoem en was hun target behaald. Het was een zware pot geweest waarbij aan beide kanten hard gestreden was maar een spannende game had opgeleverd. Deze werd afgesloten met een sterk staaltje mud diving door scrum half Miriam Wasterval en center Roos van Vliet die ook de titel WOM kreeg. Volgende week de Rotterdames op het program!

 

Roos, WOM....

Roos, WOM….

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.