Wedstrijdverslag CL The Hookers/Oemoemenoe Dames – URC 2

Dames

CL The Hookers/Oemoemenoe vs URC 2  33-7

 

27 november 2016

 

Winst op URC 2 zorgt voor derde plek dames Hoekemoem  

Afgelopen zondag werd er weer lekker thuis op eigen veld gebald en namen onze dames het op tegen het tweede van de dames uit Utrecht. Bekend was dat enkele van hen ook aandeel hebben in de ereklasse wat zorgde voor enige onrust. Maar ereklasse of niet, de dames van Hoekemoem zouden gewoon hun eigen spel blijven spelen waarmee ze de afgelopen weken ruime winst boekten. Her en der vonden wel wat aanpassingen en verandering in posities plaats met het oog op een nog sterkere en efficiëntere verdediging. En met een aangenaam winterzonnetje in het gezicht, begon het Hoeks/Zeeuwse team de eerste helft.

Al gauw werd duidelijk wie er de baas was. Hoekemoem domineerde en hoewel hun aanval ietwat rommelig was, werden binnen afzienbare tijd twee trys gemaakt. Beide werden verzilverd wat al snel een mooie 14-0 voorsprong voor onze dames opleverde. Utrecht was inmiddels wakker en startte met haar “black balls” (pick and go’s) de aanval. Zo stond Hoekemoem ineens terug op eigen tryline waarbij uiteindelijk het uitkicken van de bal verlossing bracht. Zo bleef de enige echte kans voor Utrecht in de eerste helft onbenut. En nam Hoekemoem de leiding weer over. De defence stond als één rechte lijn, gaten werden snel gedicht en URC 2 stuitte tegen een dichte muur. Hierbij bewees Danielle Crucq – normaal gesproken 1e of 2e center – met haar debuut op de wing dat zij hier niet voor niets stond. Ook voorwaartse Romy (overtuigend WOM) liet zien dat zij inmiddels haar plek wel heeft gevonden op de 2e rij. Utrecht kreeg flink op haar kop en ging de rust in met een 21-0 achterstand.

De tweede helft begon wederom goed voor Hoekemoem. Er zou meer gekickt worden met name omdat Utrecht de zon tegen had. Zo zorgde fly half Cindy Taal dat de bal, mooi aangespeeld door center Roos van Vliet, scherp en effectief in Utrechts gebied gekickt werd. Hieruit maakte full back Fleur Wijgerse keihard een prachtige try in de uiterste rechterhoek. Minpuntje waren alleen de scrums. Zo wist Utrecht door een gat in het midden haar nul weg te werken en met een conversie de stand naar 28-7 te brengen. Hoekemoem  moest er harder aan trekken maar herpakte zich gelukkig. En zoals we inmiddels wel gewend zijn brak één van de snellere wings door en maakte de laatste try van deze onverwacht leuke en sportieve pot. Zo trok het oranjegroene team weer de winst naar zich toe. Hiermee lieten ze maar weer es zien hoe flexibel ze zijn en ook een aangepaste, andere opstelling niks afdoet aan hun spelvaardigheid. Dit biedt meerdere mooie opties wat betreft de opstelling voor komende wedstrijden en zeker perspectief om nog weer hoger te klimmen in de competitie.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.