up date van onze Colts

Colts

Hoe gaat het nou eigenlijk met onze colts? Hierbij een update, met dank aan Nico van de Wetering.

 

The Hookers Colts

De Colts kleurden afgelopen zaterdag de grijze dag met hun beste wedstrijd tot nu toe. Gewonnen ballen werden afgeleverd bij de goed staande backline die op snelheid de kansen regelmatig kon verzilveren. Ook de voorwaartsen lieten zich niet onbetuigd en voegden ook de nodige punten aan het totaal toe. De Oisterwijkse Oysters waren eigenlijk maar 20 minuten een echte tegenstander, daarna waren ze kapot gespeeld door de snelle Hoekse aanvallen. Uiteindelijk bleef de teller bij 79 – 7 steken.

Het team heeft na een moeizame start van dit rugbyseizoen zijn juiste vorm gevonden en vooral ook dankzij de trainingen van Timothy en Ray heeft het team de beschikking over steeds meer automatismen en, belangrijk….. hebben de spelers geleerd steeds vaker de juiste beslissingen te nemen waar het spelmoment om vraagt. Scrum en line out zijn nog steeds groeiende en ook in de rucks en mauls worden er steeds minder fouten gemaakt.

Onze backline mag je gerust de beste van deze competitie noemen, als zij op de juiste manier worden aangespeeld vormen zij een voortdurend gevaar voor de tegenstander door hun snelheid, niet alleen van lopen maar ook van handelen. Cruciaal is ook het groeiende spelinzicht en de communicatie met elkaar.

Defensief gaat het ook steeds beter door een naar voren gerichte agressie en goede lage tackles, waarbij er de voortdurende steun van het team is om een eventueel missertje weg te poetsen.

 

De eerste helft van de competitie zit er nu op en heeft ons geleerd dat we nu de ambitie mogen uitspreken om de Plate te winnen. We staan op dit moment bovenaan en zijn nog steeds in ontwikkeling, dat wil zeggen dat we nog beter kunnen! Nu even een maandje geen wedstrijden, kerst en nieuwjaar vieren en op dinsdag 3 januari starten met de voorbereiding van de 2e helft van het seizoen dat begint op 21 januari met de thuiswedstrijd tegen Bassets/BSN.

 

En straks aan het einde houden we de Plate omhoog!!!

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.