Wedstrijdverslag CL The Hookers/Oemoemenoe Dames – CL BRC/REL/Dord 2
29 januari 2017

CL The Hookers/Oemoemenoe – CL BRC/REL/Dord 2 22-22

Gelijkspel na spannende wedstrijd
Ondanks het afgekeurde veld in Dord waar de wedstrijd zou plaatsvinden, kon er toch lekker gebald worden afgelopen zondag. Het Hoekse veld bleek redelijk bespeelbaar dus gold net als vorige week de omkeerregeling en speelde het oranjegroene team thuis op eigen veld. Hun laatste wedstrijd tegen dit clusterteam hadden ze overtuigend en met aanzienlijk gemak gewonnen. Maar de dames van HoekemOem onderschatten hun tegenstander nooit dus werd ook deze pot serieus voorbereid en gold hetzelfde gameplan als vorige week. Nieuwe Hookerspeler Larissa Fransen maakte met deze wedstrijd haar debuut en ruilde haar wedstrijdshirt meteen al heel sportief om voor die van Breda/Dord dat spelers te kort kwam. In de eerste helft bleek al snel dat dit een hele andere wedstrijd zou worden dan de vorige. De defense van de zuiderlingen stond erg sterk en ook hun snelle en mooie looplijnen vielen op. Dat hier een ander team stond dan de vorige keer was wel duidelijk. Er speelden dan ook meerdere dames uit het eerste van Breda mee waar dit clusterteam flink haar voordeel mee haalde. Desondanks paste HoekemOem haar spel vlotjes aan op dat van haar sterke tegenstander waardoor beide teams de verdere eerste helft gelijk opgingen. Maar zwaar was het wel en aan beide kanten werd enorm gestreden. Dit leidde tot een aantal blessures aan Hookers zijde maar aan wissels was gelukkig geen gebrek. Breda/Dord ging vervolgens met een lichte voorsprong de rust in.
Ook in de tweede helft zaten de oranjegroene dames goed in hun spel; potjes stonden klaar en momenten om de bal naar buiten te passen waren goed getimed. Het maakte de wedstrijd alleen maar spannender en de drang naar winst alleen maar groter. Halverwege de tweede helft kwam HoekemOem dan ook op voorsprong en Breda/Dord moest zichtbaar moeite doen om haar achterstand in te halen. Toch zagen ze kans om een paar minuten voor het eindsignaal hun laatste try te maken waardoor de wedstrijd met een gelijke stand van 22-22 werd afgesloten.
Het was een onverwacht spannende en zinderende pot geworden met de nodige pijntjes maar desondanks was iedereen uiterst tevreden met deze uitslag. Woman of the match ging bij Breda/Dord wel verdiend naar onze Larissa en bij HoekemOem naar de nummer acht Jetty Zuidgeest die opviel door haar nimmer gemiste tackels. Op naar volgende week, wederom thuis, waar Rus 2 op ’t programma staat!