Wedstrijdverslag; Pittige start na winterstop

Dames

Wedstrijdverslag HRC Xtreme – CL The Hookers/Oemoemenoe Dames
22 januari 2017

HRC Xtreme – CL The Hookers/Oemoemenoe 32-20

Pittige start na winterstop
Na een korte winterstop mochten de dames Hoekemoem weer de wei in. Een wei met kunstgras weliswaar want de Hoekse grasmat was bevroren. Dus weken ze uit naar Den Haag en gold de omkeerregeling. Ondanks vorst en kou scheen er een heerlijk winterzonnetje en was het goed te doen voor vooral de in groten getale meegereisde supporters langs de lijn. Het oranjegroene team maakte zich op voor een pittige wedstrijd; de dames Xtreme zijn niet voor poes en dus ging de focus aan en gameface weer op. Doel was om de eerste tien minuten te domineren en te laten zien wie Hoekemoem ook al weer is.
Het doel werd min of meer behaald. Hoekemoem liet bij aanvang van de eerste helft een sterke aanval zien en stond al snel op Haags gebied. De voorwaartsen gingen lekker in en deinsden niet terug voor wat Xtreme weerstand. Een line out voor Den haag maakte hier helaas een eind aan. Door een flinke overlap wisten ze uit te breken en hun eerste try te maken. Maar deze actie wakkerde de strijdlust bij onze dames juist aan. En laat Hoekemoem nou wel weten hoe deze agressie om te zetten in een juiste en sportieve vechters mentaliteit. Ze kwamen dan ook sterk terug en winger Tamara Stock bracht de stand op gelijk. Vervolgens kreeg Hoekemoem weer een try tegen wat grotendeels te wijten was aan een wel zeer onsportief opstootje waarbij Xtreme haar naam eer aan deed. Toch was het verder echt bikkelen geblazen en beide teams moesten alle zeilen bijzetten. Den Haag moest het vooral hebben van haar snelle lijnspelers en ging al met al met een voorsprong de rust in.
Hoewel de tweede helft voor Hoekemoem zeker niet om over naar huis te schrijven was, wisten zij hun vechtlust uit de eerste helft vast te houden en hun kansen te benutten. Zo nam 1e rijer Janneke Hermans ongemerkt razendsnel een penalty voor haar rekening waardoor winger Noa Donkersloot ‘m succesvol vlak naast de palen kon afmaken. Ook voorwaartse Quincy Mulder zag, na behoorlijke pressie door geheel Hoekemoem op de Haagse tryline, haar kans waar en maakte – zoals dat hoort – al duikend haar eerste try. Het leek erop dat Hoekemoem toch nog alles op alles zette om deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar binnen te halen. Zo wist ook de immer snelle driekwarter Roos van Vliet uit te breken, te scoren en de punten verder te laten oplopen. Desondanks was het Hoeks/Zeeuwse clusterteam toch niet helemaal in staat zich goed te organiseren waar Den Haag uiteindelijk haar voordeel mee deed. Zo kwam het dat Xtreme tenslotte – maar overduidelijk niet zonder slag of stoot – deze zware pot won. En met de belofte dat de volgende wedstrijd naar Hoekemoem gaat sloten de oranjegroene dames de derde helft af.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.