Wedstrijdverslag CL The Hookers/Oemoemenoe Dames – RRC Rotterdames

Dames

19 februari 2017

 

CL The Hookers/Oemoemenoe – RRC Rotterdames 33-12

 

Lang gekoesterde winst op Rotterdames een feit

Afgelopen zondag was daar die belangrijke wedstrijd tegen Rotterdam. En omdat dit de laatste game uit de competitie tegen de Rotterdames zou zijn, wilde Hoekemoem de winst nu eindelijk eens binnenhalen. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen wat enige druk met zich meebracht. Daarentegen overheerste optimisme en waren de dames bovendien topfit (met dank aan fitness trainer Roy Hagenaars). Verder was het gameplan enigszins aangepast want Rotterdam kent inmiddels wel de trukendoos van Hoekemoem.

 

Door onoplettendheid bij ‘t Hoeks/Zeeuwse team volgde al snel na de kick off een geconverteerde try voor Rotterdam. Dit was even schrikken maar werd kort hierna goed gemaakt met een prachtige actie die wing Noa Donkersloot behendig wist af te maken tussen de palen. Toen werd het echt spannend want Rotterdam kwam natuurlijk terug. Maar de defence van Hoekemoem was zeker ook niet verkeerd want tackels gingen voluit en niemand werd gespaard. Er volgden meerdere turnovers voornamelijk in ‘t voordeel van de oranjegroenen en de pressie op Rotterdams gebied nam flink toe. Helaas door slordigheidsfoutjes bij Hoekemoem kwamen de Rotterdames toch weer op voorsprong. Balbezit ging over en weer. De lust naar revanche werd alleen maar groter bij onze dames en zodoende eisten zij de aanval weer op richting Rotterdamse tryline. Als een pijl uit een boog schoot hierbij 1e rijer Daisy Bijsterveld naar voren en eindigde succesvol tussen de palen  waarbij ze onderweg haar mannetje (vrouwtje) tegenover zich makkelijk wist af te schudden. Hiermee was het half time met een lichte voorsprong voor onze dames.

 

In de tweede helft was Hoekemoem overwegend aan zet. De Rotterdames leden meer balverlies en leken minder gefocust. In tegenstelling tot de eerste helft waren er dan ook meer scrums. Het oranjegroene team wist ze uitzonderlijk goed te benutten en fikse balwinst eruit te halen. Dit werd beloond met een nog grotere voorsprong op Rotterdam. Hierbij namen wingers Noa en Tamara Stock de trys voor hun rekening. En wat Rotterdam vorige keer wel lukte maar deze wedstrijd niet was haar Hoeks/Zeeuwse rivaal alsnog in te halen. De rollen waren duidelijk omgedraaid en Hoekemoem schoot in puntentelling verder omhoog. Uit één van de laatste scrums volgde een prachtige run van full back Fleur Wijgerse waarbij ze met haar hand offs haar tegenstanders verslagen achter liet en zo de laatste try van deze zinderende wedstrijd op haar naam kon schrijven.

 

Zo ging – lang verwacht, toch gekomen – de winst overtuigend naar de dames van Hoekemoem. Trots op hun team en uitzinnig van blijdschap liepen zij – in aanloop naar het carnaval – de polonaise over het veld. Deze mooie overwinning op Rotterdam laat zien dat dit team ook onder hoge verwachtingen en druk kan presteren en hierdoor voor nu nummer één staat in de competitie.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.