Wedstrijdverslag CL The Hookers/Oemoemenoe Dames – HRC Xtreme

Dames

CL The Hookers/Oemoemenoe – HRC Xtreme 36-15

23 april 2017

Dames Hoekemoem houden belofte en pakken de winst op Den Haag.

Het was een drukke bedoeling afgelopen zondag aan de Rondgang. Alle meiden, van Zaagvis tot Junior, mochten komen trainen waarna een belangrijke wedstrijd van de dames Hookers/Oemoemenoe op het programma stond. Het zou hun laatste wedstrijd tegen Xtreme zijn voor dit seizoen en het oranjegroene team had wat recht te zetten of anders gezegd, moest haar belofte nakomen. Vorige keer had captain Daisy Bijsterveld tijdens de derde helft Den Haag stellig laten weten dat de winst de volgende keer naar Hoekemoem zou gaan. Dus moest deze pot hoe dan ook gewonnen worden. Iedereen had enorme zin en de teamspirit was groter dan ooit. Al het vrouwelijke support langs de lijn en een behaaglijk lentezonnetje hierbij opgeteld, kon deze wedstrijd eigenlijk al niet meer stuk.

Bij aanvang van de eerste helft zat de pit er bij Hoekemoem meteen al goed in. Hoewel de focus in de eerste plaats zou liggen op het opzetten van een sterke verdediging, hadden de oranjegroenen al snel de touwtjes en aanval in handen. Hiermee was de toon gezet. De pressie op Den Haag werd lekker opgevoerd en de geelblauwe dames moesten behoorlijk aanpezen. Ze kwamen niet goed in hun spel en onze dames kregen aanzienlijke kansen met de Haagse tryline steeds heel gevaarlijk dichtbij. Toch hadden zij het ook niet makkelijk en doen de Haagse meiden nog steeds hun naam eer aan: hard tegen hard. Maar de Hoeks/Zeeuwse dames bleven gewoon met beide benen op de grond aan Haagse zijde en wisten binnen afzienbare tijd drie trys op rij te drukken. Ondanks zichtbare emoties bij Den Haag, vocht ze natuurlijk terug en creëerde haar kansen vooral via de backs. Dit leidde tot twee keer toe tot een mooie uitbraak waardoor ook Xtreme een paar trys op haar naam kon schrijven.

Evengoed ging Hoekemoem met een redelijke voorsprong de rust in. Er kon even bijgetankt worden, de verhitte hoofdjes even gekoeld want ondertussen was ’t lentezonnetje behoorlijk aan kracht toegenomen. Na de rust stonden alle hoofdjes weer fier omhoog, aan wisselen bleek nog geen behoefte, dezelfde vijftien stonden weer helemaal paraat voor de tweede helft. Deze kenmerkte zich wederom door een sterk aanvallend Hoekemoem dat hierbij ook nog qua tactiek wist te variëren. Boeiend spel om naar te kijken en het leidde met een paar geconverteerde trys tot een nog grotere voorsprong voor onze dames. HRC haalde vervolgens haar gram door onverhoeds pijlsnel een penalty te nemen en ongewild onder toeziend oog van Hoekemoem een try te drukken. Maar de laatste punten van de wedstrijd gingen naar het oranjegroene team dat hiermee de winst dik binnen haalde en tegelijk haar belofte aan HRC had ingewilligd.

Maar een paar stevige toespraken van de referee en een gebroken neus bij Hoekemoem ten spijt, was het een boeiende wedstrijd geweest waarbij – eerlijk is eerlijk – de oranjegroene dames domineerden. Een mooi voorbeeld voor de dames Hookers in spé langs de lijn. Na deze wedstrijd is het einde in zicht met nog twee laatste wedstrijden voor de boeg.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.