Wedstrijdverslag RC Wageningen – CL The Hookers/Oemoemenoe Dames

Dames

02 april 2017

 

RC Wageningen – CL The Hookers/Oemoemenoe 10-52

 

Dames Hoekemoem zetten Wageningen overtuigend weg

Afgelopen zondag stond Wageningen op het programma en reisden de dames van Hoekemoem af naar het oosten des lands. Het beloofde een mooie dag te worden; ‘t zonnetje scheen, meegereisde trouwe supporters langs de lijn, een gewaagde tegenstander en iedereen die zin had om de wei in te gaan. Kortom, alle ingrediënten voor een goeie pot rugby waren aanwezig. Het was al wel zweten geblazen in de warming up maar liever dat dan regen en windkracht tien.

Met de zon in het gezicht begonnen onze dames de eerste helft waarvan de eerste twintig minuten de zwaarste van de hele wedstrijd bleken. Hoekemoem stond meteen op haar achterste benen waarbij hun verdediging zwaar op de proef werd gesteld. Wageningen bleek sterk bij de voorwaartsen en het spel bleef lange tijd achterin Hoekemoems trygebied steken. Maar de strijdlust werd hierdoor des te meer aangewakkerd bij de oranjegroenen zodat de gaten desondanks konden worden dichtgehouden. Wageningen raakte op den duur behoorlijk gefrustreerd wat leidde tot slordigheid en balverlies. Hoekemoem – inmiddels op scherp – speelde hier uiteraard naarstig op in. Winger Noa Donkersloot stond al klaar met de handjes en met een snelle uitbraak zorgde zij voor de eerste try tussen de palen voor Hoekemoem. Deze tactiek van de oranjegroenen bleef de verdere wedstrijd gehandhaafd; alle ballen naar de zijkant in plaats van door het midden waar de kracht van Wageningen bij hun voorwaartsen lag. Want hiermee sleepte Wageningen wel haar eerste try in de wacht, vanuit een sterke maul die uit hun line-out werd opgezet. Maar de Hoeks/Zeeuwse dames bikkelden des te harder weer terug ondanks de vele penalty’s tegen en een referee die het steeds “niet gezien” leek te hebben. Ze hielden zich keurig aan hun gameplan en Wageningen werd compleet weggezet door de snel- en behendigheid van de Hoeks/Zeeuwse wingers en centers. Try na try volgde en met een mooie voorsprong gingen onze dames vrolijk de rust in.

Het vochtgehalte weer op peil en een aantal frisse benen rijker, begon de tweede helft die verder niet veel afweek van de eerste. Hoewel het spannend bleef tot de laatste minuut en beide teams zeker aan elkaar gewaagd waren, bleken de dames van Hoekemoem duidelijk sneller, sterker en dus op voorsprong. Wageningen zette veel in op het (uit)kicken van de bal door hun nummer tien maar deze acties eindigden meerder malen juist in het voordeel van de oranjegroenen. Hoewel Wageningen de wedstrijd treurig genoeg afsloot met een heftige knieblessure bij één van hun speelsters, heerste bij Hoekemoem toch een enigszins jubelende stemming. Want voor de derde en laatste keer op rij trokken zij tegen Wageningen de winst naar zich toe en hadden zij een zware maar toch ook lekkere pot gespeeld.

En ook de derde helft was in het voordeel van Hoekemoem, uiterst gastvrij en sympathiek Wageningen serveerde namelijk bier en soep, wat wil je nog meer?! Voldaan gingen onze dames op huis aan alwaar maandagavond de voorbereiding start voor de laatste wedstrijd tegen Den Haag die over drie weken thuis staat gepland.

 

Noa Donkersloot click voor heel groot!

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.