Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

Dames

Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

 

17 september 2017

CL The Hookers/Sparta –  CL Delft/Dordt/REL 2  49-0

Delft compleet ingemaakt door dames The Hookers/Sparta

Door de enorme hoeveelheid hemelwater wat afgelopen dagen met bakken naar beneden kwam, waren deze zondag sommige velden niet of slechts deels van de dag bespeelbaar. Om die reden werd de wedstrijd tegen Delft die bij hun thuis zou worden gespeeld, uiteindelijk verplaatst naar het mooie en goed bespeelbare Spartaanse veld in Capelle a/d IJssel. En omdat de dames Hookers dus clusteren met Sparta werd het bij deze gewoon een thuiswedstrijd. Zo bleek maar weer dat ieder nadeel z’n voordeel heeft. En van al het slechte weer was inmiddels niks meer te merken want het zonnetje scheen tussen de wolken door en het was eigenlijk nog best wel warm.

 

Onze dames kwamen uit tegen cluster Delft/Dordt/REL 2, een nieuwe tegenstandster in de competitie. Ze wisten niet goed wat ze van dit nieuwe team zouden kunnen verwachten dus enige spanning was er wel. Maar afgesproken werd dat de dames gewoon hun eigen spel zouden spelen volgens het gameplan van afgelopen tijd.

Dit voornemen leidde al in de derde minuut van de eerste helft tot een try over de zijkant door razendsnelle wing Maia. Een goed begin is het halve werk en Delft kwam er al snel achter met wie ze te maken hadden. De teller op het scoreboard liep in no-time op wat aangaf dat de Hookers/Spartanen overduidelijk domineerden in de aanval. Deze kenmerkte zich door het uitpassen van de bal naar de buitenkant waarna die door een paar snelle uitbraken van o.a. full back Fleur en wing Maia over de tryline kon worden gedrukt. Ook fly half Cindy zag vanuit een scrum dichtbij de Delftse tryline haar kans en drukte de bal met een kleine omweg mooi tussen de palen. Delft/ Dordt/REL moest alle zeilen bijzetten maar hun defense en snelheid lieten simpelweg te wensen over. Toch gingen hun koppies zeker niet hangen en vooral hun center viel op door haar snelle en harde oplopen. Desondanks kwamen ze nauwelijks over de middenlijn en gingen onze dames met een fikse voorsprong de rust in.

In de tweede helft verliep het spel van de oranjegroenen wat rommeliger. Actie is reactie en door het enigszins onervaren en onzekere spel van hun Delftse tegenstander, verloren onze dames hun eigen spel wat uit het oog. Het leidde tot een aantal penalty’s tegen maar helaas voor Delft zonder effect. Vervolgens herpakten The Hookers/Spartanen zich en liep het scoreboard aan de rechterkant nog verder op. Wederom werd aan de zijkant op hoge snelheid opgelopen met een aantal prachtige trys als resultaat. Ook de Hoekse voorwaartsen beukten lekker door met goed gevolg; zo stootte 2e rijer Quincy Mulder na een mini driving maul de bal door het midden over de tryline tussen de palen. Delft kreeg uiteindelijk haar nulscore niet weggewerkt wat de eindstand op een overtuigende winst voor de Spartaanse Hookers van

49-0 bracht.

Al met al hadden beide teams een zinderende en spannende pot achter de rug. Dit nieuwe Delftse team lijkt zich zeker nog te moeten ontwikkelen maar heeft absoluut potentie en kan een gewaagde tegenstander vormen verderop in de competitie. En niet alleen gedurende de wedstrijd maar ook in de derde helft blijken zij een sportieve en sympathieke tegenstander. WOTM waren dit keer nieuw teamlid en wing Gerdien Hoogmoed (Sparta) en nummer 8 Lorraine. Volgende week spelen de dames wederom thuis maar dan in de Hoek tegen eveneens een nieuwe tegenstander, Eemland Panthers.

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.