Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

Dames

Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

 

24 september 2017

CL The Hookers/Sparta –  CL Eemland/Panthers  60-5

 

Tweede overwinning op rij voor de Hookse/Spartaanse dames

Op deze zonnige en zinderend warme zondag ontvingen de oranjegroene dames thuis de Eemlandse Panther dames uit Amersfoort, een nieuw team in de competitie. Ze vielen meteen op door hun net iets te roze sokken en doordat al snel duidelijk was dat ze een aantal spelers te kort kwamen. Maar zo sportief als de dames Hookers/Spartanen zijn, vulden ze hen aan en leenden zonder enig aarzelen 2 teamleden uit, onder wie nieuw teamlid Anita van Loon (Sparta). Net als vorige week zondag waren de oranjegroene dames benieuwd naar de kunsten van dit verse team en wisten ze niet echt wat ze konden verwachten.

 

Dit werd al vrij snel duidelijk. Helaas voor de Panthers want ze werden meteen compleet weggezet door de Hookers/Spartanen die de één na de andere try in de eerste vijftien minuten opeisten. Hoewel de communicatie op het veld niet altijd even vlekkeloos verliep, speelden onze dames desondanks hun spel van de afgelopen weken. Er werden zowel kansen in het midden als langs de zijkant gecreëerd die met goed resultaat konden worden afgemaakt. Zo kwamen de Spartaanse Hookers al snel op een lekkere voorsprong. Toch lieten de Panthers ook zeker wel hun tanden zien en probeerden zij de aanval bij tijd en wijle naar zich toe te trekken. Maar ondanks een aantal gevaarlijke uitbraken aan de zijkant konden zij niet op tegen het oranjegroene offensief.

 

Minpuntje van de wedstrijd was dat de scrums noncontesting waren vanwege een onervaren 1e rij bij de Panthers. Verstandig besluit natuurlijk, maar op deze manier kwamen sommige spelers toch niet helemaal in hun kracht. Het mocht de pret niet drukken want het bleef maar trys regenen voor de Hookers/Spartanen waardoor ze met een ruime voorsprong van 50-0 de rust in gingen.

 

Na even bijgetankt te hebben met water en sinaasappeltjes, stonden de hoofdjes weer fier overeind voor de tweede helft. Deze verliep beduidend minder vlot voor onze dames terwijl bij de Panthers het vuur ineens aan leek. Kort na aanvang van de tweede helft drukten zij hun eerste en enige try door een doorbraak vanuit het midden naar de zijkant, 50-7. Het duurde hierna nog enige tijd voor een come-back van de Hookers/Spartanen; balletjes werden raar gegooid en het leek alsof de oranjegroenen hun spel voor het moment even kwijt waren. De Panthers maakten hier naarstig gebruik van door de aanval op te eisen. Dit lukte voornamelijk door de penalties in hun voordeel die zij op hun beurt door de ref lieten omzetten naar een (noncontested)scrum.

 

Toch lieten de Hookers/Spartanen hun backs nog even shinen en werden er in het laatste deel van de tweede helft nog de laatste twee trys gedrukt. Zo behaalden de oranjegroene dames met deze wedstrijd hun tweede ruime overwinning op rij hoewel het niet geheel een wedstrijd om over naar huis te schrijven was. Mede ook door een aantal blessures aan Hookers zijde onder wie center Roos die door een eigen gemaakte tackel haar pink brak. Maar de derde helft maakte alles weer goed; er was soep, bier, een hoop zon en er werd ook nog gezongen. WOTM was 1e rijer Annik en ook center/flank Dana moest atten, zij vertrekt voor een tijdje naar een ver land en dus moest er gepast afscheid worden genomen. Volgende week even rust en daarna staan de dames van Thor op het programma.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.