Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

Dames

10 september 2017

CL The Hookers/Sparta –  CL Eindhoven Lions 5-13

 

Dames Hookers leveren harde strijd tegen Eindhovense Lions

Afgelopen zondag was ’t dan weer zover, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen stond voor de deur, thuis op eigen veld. Het gras zag er fris en groen uit en was zeker te weten groener dan bij de buren. Onze dames stonden dan ook te trappelen om deze grazige weide te betreden en geduchte tegenstander Eindhoven te mogen ontvangen. Want inmiddels een hoop trainingen en een pre-seasonwedstrijd verder, waren de dames klaar om weer lekker te knallen en hun kunsten te vertonen. Het team, dat dit seizoen clustert met Sparta, is weer een aantal sterke meiden rijker waaronder Loes Bruinenberg (Sparta) op de wing, Melanie Mauritz op de 1e rij en Maia Sobejana op de wing/scrum half. De dames van The Hookers zijn uiteraard zeer blij met deze aanvulling en versterking van het team.

 

In het eerste kwartier van de eerste helft was duidelijk te zien dat onze dames nog in hun spel moesten komen en de Lions hier profijt van hadden. Een snelle Eindhovense lijn met een aantal effectieve side steps zette de Hoekse verdediging letterlijk op het verkeerde been. Zo kwam ’t dat de Lions na een kwartier spelen, met twee trys op voorsprong stonden. Wat hun kansen betreft leek het hier bij te blijven want Eindhoven wist ondanks een flink aantal penalty’s in hun voordeel, de Hoekse defence niet voorbij te komen. Dit had natuurlijk alles te maken met de altijd aanwezige strijdlust bij onze dames, ze lieten niet al deze eerste wedstrijd het kaas van hun brood eten en zeker niet door de Lions. Ondanks grote pressie op de Hoekse tryline, werd er flink opgelopen en getackeld en stond de oranjegroene verdediging met de minuut sterker. Bij rust leken de Lions behoorlijk vermoeid en stonden de dames Hookers daarentegen helemaal aan.

 

De wil en daadkracht bij onze ladies waren er dus zeker wel alleen het gameplan moest enigszins aangepast. Hierdoor verliep hun aanval in de tweede helft beduidend soepeler en werd deze met meer zelfvertrouwen doorgevoerd. Al snel na rust brak fly-half Cindy Taal dan ook na een scrum overtuigend uit door op het juiste moment het gat te zien in de Eindhovense verdediging. Dit resulteerde in een mooie try voor The Hookers. Direct hierna volgde nog een kans waarbij de bal over de Eindhovense tryline knalde, bijna werd verzilverd maar helaas ternauwernood werd doodgedrukt door de Lions.

 

De Hoekse dames excelleerden zeker ook in de scrums: compact en stevig stonden ze waar die van de tegenstander te wensen overlieten. Hierdoor moesten keer op keer dezelfde scrums meerdere malen worden overgedaan wat het geduld van de Hoekse voorwaartsen behoorlijk op de proef stelde. Maar toch wakkerden deze acties het vuur juist nog meer aan bij onze dames waardoor Eindhoven weinig mogelijkheden en ruimte kreeg om echt door te breken. Ze trokken uiteindelijk de winst naar zich toe door een geslaagde penalty kick in één van de laatste minuten van de wedstrijd.

 

Met de hoofden fier omhoog kwam het oranjegroene team het veld af; ze hadden een harde strijd geleverd en waren zeker niet ontevreden. Al met al een prima wedstrijd gespeeld en voor aankomende tijd weten ze in ieder geval waaraan gewerkt moet worden. WOTM ging naar wing Fleur Wijgerse en nummer 8, Lorraine Voorbach die eindelijk legaal haar biertje mocht atten. Volgende week naar Delft.

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.