Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

Dames

Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

8 oktober 2017

SRC Thor – CL The Hookers/Sparta 21-24

3e Zege op rij na pittige wedstrijd tegen Thor  

Voor de wedstrijd tegen de dames van Thor moest er afgelopen zondag worden afgereisd naar het sportcomplex van de TU Delft. Een mooi complex maar het was wel even zoeken naar de kleedruimtes en vervolgens bleek ‘t nog een lange tocht naar het veld. Maar eenmaal het gras onder de noppen, moest de focus aan voor deze toch weer spannende game. Want ook de Thor dames zijn nieuw in deze competitie en hun spel nog best onbekend voor the Hookers/Sparta. Geheel niet onbekend maar terug van weggeweest bij de oranjegroene dames waren voorwaartsen Petra Arianne Osinga, Naomi Hut en Sophie de Blooy en lijnspeler Noa Donkersloot die net een EK sevens achter de kiezen had. Iedereen was uiteraard uitzinnig blij met de terugkeer van deze meiden in de wedstrijd.

De eerste helft begon redelijk, Thor kwam niet voorbij de middenlijn en de Spartaanse Hookers dames domineerden in de aanval. Maar het ging niet van een leien dakkie,  de dames van Thor waren zeer snel met oplopen en maakten het de Hoekse lijn hiermee erg lastig. Toch kon er tot twee keer toe een doorbraak in deze sterke Delftse defense worden geforceerd en wist center Noa met dat enorme sprintvermogen wat we van haar zo gewend zijn deze succesvol af te maken. De trys werden mooi verzilverd met twee conversies die de oranjegroenen op een kleine voorsprong van 0-14 brachten.

Hierna was Thor aan zet; door een paar behendige kicks en een supersnelle nummer 7, was de bal ineens dichtbij de Hoekse try line en was hun eerste try een feit. Hierna hadden onze dames wat moeite hun juiste posities weer in te nemen en heerste weinig rust in hun spel. Desondanks kwam de bal er na enige tijd aan de rechterkant uit en kon Noa ‘m voor de derde keer op rij prachtig afmaken. Thor vocht terug, door een penalty in hun voordeel kon de bal na een hoop geduw en getrek toch over de Hooks/Spartaanse tryline worden gedrukt. Zo stond ’t blauwwitte team nog slechts één try achter en gingen onze dames met een lichte voorsprong van 14-19 de rust in.

Er moest in de tweede helft dus nog wel wat gebeuren om de Thor dames even pas op de plaats te laten maken maar dat viel best zwaar. Het Hooks/Spartaanse spel bleef rommelen; ballen konden niet altijd goed worden afgespeeld en de lijn kwam door de snel opkomende defense moeizaam naar voren. De scrums maakten een hoop goed, deze stonden als een huis en balwinst was – ongeacht voordeel of niet – voor the Hookers. De vechtlust aan beide kanten werd er ook niet minder om, het was oog om oog, tand om tand. Beide teams stonden op scherp maar konden toch niet de kansen creëren om door te breken. Uiteindelijk wist Noa met wederom een behoorlijke sprint de bal over de Delftse lijn te drukken en konden de oranjegroenen weer een beetje opgelucht ademhalen. Maar ze waren er nog niet, vlak voor het fluitsignaal werd de druk door Thor nog even opgevoerd. Door een gat in het midden van de Hooks/Spartaanse verdediging wisten de studenten door te breken en hun laatste (geconverteerde) try van deze wedstrijd te maken.

En zo kwam er een einde aan deze spannende en toch ook wel slopende pot. Wat een strijd was er gestreden tegen deze nieuwe tegenstander die zich blijkbaar op ’t laatste moment had laten aanvullen door wat ex- ereklasse spelers. Maar ’t was the Hookers/Spartaanse dames om ’t even, ze hadden immers toch gewonnen en de volgende keer knallen ze er écht overheen.

(WOTM waren Deborah en Maia).

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.