Mooi rugby compenseert meeslepend verlies van de dames

Dames

19 november 2017

CL The Hookers/Sparta –  RUS 2  20-45

Mooi rugby compenseert verlies van de dames  

Afgelopen zondag stonden we thuis op eigen veld tegenover het tweede team van de rugbyende Utrechtse studenten, oftewel RUS 2. Van te voren hadden we ons lichtelijk druk gemaakt omdat we slechts 14 man sterk zouden zijn en niet allemaal even fit. Aan de andere kant wisten we ook dat je moet roeien met de riemen die je hebt en er ’t beste van moet maken. Met dit laatste in ons hoofd stoven we om 13.00 ’t veld op, klaar om als eersten de kick off te nemen en aan de bak te gaan.

Toch zette RUS ons meteen na aanvang van de eerste helft weg met een snelle uitbraak vanuit hun lijn en drukten ze hun eerste try. We vochten meteen terug en stonden binnen

no time langere tijd in de aanval in ’t try gebied van RUS. We wisten de pressie lekker op te voeren en tegelijkertijd groeide onze tryline fever. Dan komen de balletjes niet altijd waar ze moeten komen en dus verloren we uiteindelijk deze aanval. RUS reageerde direct en drukte ondanks een sterk oranjegroen offensief  haar tweede try. We moesten duidelijk nog even zoeken hoe we deze klus gingen klaren en vooral, meer rust moesten bewaren. Toch lieten we ze uiteraard niet zomaar hun gang gaan; we deelden ze lekker uit, laag en vooral raak. Ook de scrums wisten we bijna allemaal naar ons toe te trekken. En het belangrijkste van alles: de teamspirit groeide met de minuut. Ondanks meerdere trys tegen, wisten we wat we aan elkaar hadden en hoe we dit gingen fiksen. Dit resulteerde in een mooie try door 1e rijer Daisy aan de zijkant. Gesterkt hierdoor, wisten we dat we nog heel wat in onze mars hadden. Dus bikkelden we voort tot het fluitsignaal ten teken van rust waarbij RUS evengoed op een behoorlijke voorsprong stond.

Met nog meer strijdlust, een nog sterker saamhorigheidsgevoel en meer zelfvertrouwen traden we de tweede helft tegemoet. Wat een incompleet team al niet met je kan doen. Daarnaast werd er goed in support gelopen, niemand was alleen en de off loads waren scherp en effectief. De “warriors” stonden aan en hoe. Er werden meters gemaakt wat resulteerde in een paar mooie team trys achter elkaar door Daisy en fly-half Cindy.

Helaas werd hierna ons sterke wapen ons bruut afgepakt. Door een uitgeschakelde 1e rij bij RUS bleek hun scrum met wissels niet sterk genoeg en werd deze non contested verklaard. RUS wist hierdoor haar voorsprong verder door te voeren en zo stonden we toch weer een paar keer achter de palen. Maar we bleven optimistisch en zeker ook onze snelheid bewaren. Dit laatste bewees Naomi die op nr.8 stond; razendsnel brak ze aan de zijkant uit met een prachtige try als gevolg. We zetten alles op alles op onze achterstand in te halen maar uiteindelijk trok RUS de winst naar zich toe.

Toch voelde het absoluut niet als verliezen. We hadden alles gegeven wat we konden, gevochten als wolven en het teamgevoel was groter dan ooit. We zien RUS 2 dan ook graag nog terug. Het alom positieve saamhorigheidsgevoel gaan we in ieder geval zeker vasthouden en uitbreiden als we volgende week Wageningen tegenover ons hebben staan.

 

WOTM waren Daisy en Loes.

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.