Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

Dames

Joejoeeee!!

Wat een heerlijke wedstrijd hebben wij gister gespeeld tegen de altijd gezellige en muzikale dames van Rugby Club Wageningen! Hier het wedstrijd verslag geschreven door onze auteur Femke!

Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

26 november 2017

RC Wageningen – CL The Hookers/Sparta 7-28

Dames wijken niet ondanks pressie en pakken winst op Wageningen

Deze zondag reden we all the way to Gelderland waar we voor het eerst dit seizoen de dames van Wageningen ontmoetten. Het weer was onstuimig en koud maar onze trouwe supporters die door weer en wind bijna iedere wedstrijd langs de lijn te vinden zijn brachten ons meer dan genoeg warmte. We wisten dat we Wageningen absoluut niet moesten onderschatten en dat ze ’t ons vooral in de rucks moeilijk konden maken.

Na de kick off stonden we meteen al lekker aan, de focus was goed en iedereen wist wat ie moest doen. Onze aanval en defense wisselden elkaar in hoog tempo af maar het spel bleef min of meer steken op onze 22 meter lijn. Toch stond onze verdediging als een huis en wist Wageningen ondanks aanzienlijke druk niet door te breken. De Gelderse dames zetten vooral in op onze rucks maar ook deze kregen ze nauwelijks omver. ’t Gaf aan hun kant wel onrust en overtredingen welke de ref helaas soms niet in ’t vizier had.

Aan onze kant kwamen de ballen niet allemaal even goed de lijn in wat voornamelijk te wijten was aan verkleumde handen door hagel en natte sneeuw. Maar kou of geen kou, toch wisten we elkaar ook feilloos te vinden; we liepen goed in support en mooie off loads kwamen goed getimed aan. Het leverde ons 2 prachtige kansen die allebei werden benut. Noa kon tot twee keer toe uitbreken en tussen de palen eindigen, Lorraine verzilverde deze acties met 2 conversies, in the pocket! We gunden Wageningen verder weinig ruimte en zorgden ervoor dat we met deze tussenstand de rust in gingen.

Gesterkt door onze voorsprong en ook gewoon omdat het lekker liep vlogen we na rust ietwat onderkoeld maar toch op volle kracht het veld weer op. Met een waterig zonnetje in de rug begonnen we de tweede helft. Het leek even of we een beetje terugzakten, letterlijk en figuurlijk en voor we het wisten stonden we weer dichtbij onze eigen tryline. Het was flink maulen geblazen maar we wisten onze krachten heel effectief te bundelen en Wageningen hierin weer flink terug te zetten. Hun pressie bleef echter aanhouden waardoor ze uiteindelijk met veel inspanning de bal over de lijn wisten te drukken. Hun eerste en enige (geconverteerde) try van de wedstrijd zo bleek. Want hoewel het spel hierna weer voornamelijk in ons gebied werd gespeeld, werden we met de minuut sterker en lieten we de Gelderse meisjes met bosjes omvallen. En toen we eenmaal balbezit hadden, kwam die er netjes uit aan de zijkant en volgde een succesvolle uitbraak van Maia die Wageningen al snel ver achter zich liet. Lorraine maakte ‘m af met een conversie en zo liepen we in punten verder op Wageningen vooruit.

De spanning nam toe wat vooral te merken was langs de zijlijn, de gemoederen liepen in positieve zin hoog op. Last but not least lieten we Wageningen vlak voor het einde signaal nog één keer zien dat wij ondanks hun aanhoudende druk in deze wedstrijd domineerden. Maia mocht nog één keer sprinten naar de andere kant van het veld voor een try en Lorraine zorgde voor de conversie, de winst was voor ons.

Wat een strijd hadden we weer geleverd en wat hadden we ons laten zien in de defense; super sterk en constant. Een welverdiende derde helft wachtte op ons, van bier drinken onder de douche tot zingen in het Wageningse clubhuis. Women of the match waren Annik bij ons en Maia bij de tegenpartij. Hierna een weekje rust met daarna de laatste wedstrijd van dit jaar waarvoor we naar Eindhoven moeten.

Xx

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.