Eemland Panthers 1 – The Hookers/Sparta 0- 63

Dames

Zondag 21 januari 2018
Onze tweede wedstrijd van 2018 werd gespeeld in Amersfoort bij de altijd gezellige dames van de Eemland Panthers. Daar we vorige week niet onze beste wedstrijd hadden gespeeld wilden we dat deze week graag rechtzetten.

Vol goede moed begonnen we dan ook aan de wedstrijd en na het fluitsignaal en kick-off waren wij dan al snel in de aanval. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden werd ons al snel duidelijk. Net zoals CL Delft van vorige week, had ook Eemland niet stilgezeten tijdens de feestdagen. Zo werd dan ook de ene na de andere aanval handig geblokkeerd door Eemland. Door harde ( soms iets wat hoge) tackles en het goed oplopen van de dames moesten wij werken voor onze eerste punten. Maar door goed samenspel door de altijd sterke voorwaartsen en de snel denkende en rennende backs konden wij uiteindelijk de eerste punten op het scorebord zetten.

Blijkbaar werd Eemland daar extra strijdluchtig door want al snel na de hervatting was het Eemland die ons richting onze tryline dreef. Zo stonden wij met dicht geknepen billetje op 15 meter van onze tryline toch echt wel fase achter fase te verdedigen. Gelukkig stond onze verdediging als een huis en door een handig geplaatste steal kregen wij wat meer lucht en was het dan ook al snel dat wij onze tweede try op het scorebord konden noteren. Deze wedstrijd was een mooie weerspiegeling van ons ijzersterke teamgevoel want we bleven maar vechten voor elkaar. Dit was zeker nodig want Eemland gaf het geen seconde op en kwam steeds weer bikkelhard terug. Hoewel we Eemland de punten zeker gunde, al was het alleen al voor hun doorzettingsvermogen, wilde we deze wedstrijd graag de nul behouden (sorry Eemland). Hoewel na het eindsignaal het scorebord 0-63 voor ons aangaf, is dit dus geen echte goede weerspiegeling van de wedstrijd.

Wij moeten toegeven dat Eemland erg gegroeid is in hun spel als we het vergelijken met de vorige wedstrijd bij ons in de Hoek. Door slordige foutjes konden wij steeds profiteren en kon je zien dat wij net even iets slimmer waren in het veld. Mochten de dames deze aandachtspuntjes finetunen dan is Eemland een tegenstander waar we volgend jaar zeker voor uit moeten kijken.

De try’s deze week werden gescoord door de altijd mega veel té snelle Noa, de terug van vakantie en té wendbare Maia, de erg slagvaardige Cindy, de stiekem op weg naar topscoorder Quincy en onze altijd té verbaal aanwezige captain Daisy. Extra heugelijk nieuws is dat onze, nieuwe speelster, Des’ree haar eerste try heeft mogen drukken!

Women of the match deze wedstrijd is onze ijzersterke veelzijdige “beastmode” Lorraine. Man wat heb jij gevlamd deze wedstrijd.  (Bedankt René en Lorraine voor de foto’s)

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.