Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

Dames

28 januari 2018

CL The Hookers/Sparta – SRC Thor 1 27-5

 

Dames winnen van gewaagde tegenstander Thor

Gistermiddag traden we aan tegen de dames van Thor. We hoefden dit keer niet voor dag en dauw op te staan want we speelden gewoon thuis op ons eigen veld. Het zonnetje scheen en enige minpuntje was de harde wind die bij vlagen over het veld gierde.

We waren goed voorbereid; gameplan was bekend en hoewel we vorige keer van de Delftse studenten gewonnen hadden wisten we dat ze een sterke tegenstander kunnen zijn.

De eerste helft was min of meer voor ons. Hoewel het even duurde voordat we onze eerste try binnenhaalden, bleek de Delftse defense lang niet sterk genoeg voor onze voorwaartsen die de ruimte kregen lekker door te breken. Eerste rijer Daisy wist op een gegeven moment één van deze breaks met succes te voltooien. Kort maar krachtig zette ze de sprint in en maakte deze schuin rechts achter de palen met een try af. Zo waren de eerste punten voor ons. Toch werden er ook wat foutjes gemaakt aan onze zijde, balletjes kwamen niet altijd vloeiend de lijn door en vielen soms op de grond. Gelukkig werd dit ook weer rechtgezet en volgde een prachtige teamtry; met een flinke zigzag rush drukte onze wing Maia de bal uiteindelijk tussen de palen en Lorraine verzilverde ‘m met een conversie.

Toch moesten we wel degelijk hard werken en laten zien dat onze verdediging zo sterk is als we beweren. Wat dat aangaat waren we zeker aan elkaar gewaagd. Thor gaf zich niet zo snel gewonnen en met een lichte voorsprong gingen we de rust in.

De tweede helft zaten we (nog) beter in ons spel, er leek meer rust en betere communicatie. Minpuntje was wel dat de scrum non contested werd verklaard, een gevolg van een combinatie sterke scrum aan onze kant en te weinig ervaring aan Thors zijde. Maar dit deed niet af aan ons spel, het vuur was aangewakkerd aan en dat was te zien. Dit resulteerde in een try door het midden, dit keer wéér door Daisy die doorbrak en met een sprint over de tryline eindigde, 17-0. Waarmee ze maar weer liet zien een verborgen talent voor explosief sprinten te hebben. Thor liet het hier niet bij zitten en vocht terug. Ze grepen hierna hun enige kans van de wedstrijd waarbij ongezien hun srum-half kon doorbreken en met een lange run haar actie afmaakte met een eerste (en enige) try voor Thor.

Ondertussen was onze flank Annik – die ging als een speer – flink geblesseerd geraakt aan haar schouder waardoor ze helaas niet meer kon spelen. Daarentegen stond full back Fleur zo goed als hersteld van een langdurige blessure weer op haar eigen positie en speelde de sterren van de hemel. Thor heeft het geweten, in het laatste kwartier zette ze twee trys achter elkaar op haar naam, well done! En zo trokken we voor de vierde achtereenvolgende keer de winst naar ons toe. Dit geeft een lekker gevoel en ook een tweede plaats voor ons in de competitie.

Al met al toch een behoorlijk pittige pot maar tegelijk ook een hele leuke wedstrijd. Ieder kon lekker z’n eigen ding doen en shinen op haar eigen manier. WOM waren Jetty bij ons en Lorraine bij het Delftse team. Hierna even een paar weekjes welverdiende rust.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.