Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

Dames

Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta

 

15 april 2018

RUS 2 – CL The Hookers/Sparta 51-5

 

Waardig verlies 

Op deze mooie lente zondag reden we naar Utrecht voor een tweede en laatste wedstrijd van dit seizoen tegen onze rivalen van RUS 2. We hadden er zin in en waren van plan flink revanche te nemen gezien de vorige wedstrijd tegen hen. Gesterkt door de goede training en effectieve teamruns van afgelopen weken wilden we weer lekker de wei in om te knallen. Helaas liep het iets anders dan we hadden verwacht. Knallen deden we wel alleen verliepen een aantal zaken niet helemaal in ons voordeel.

Na aanvang van de eerste helft werd ons al snel duidelijk dat de Utrechtse studenten het vooral moesten hebben van hun lijnspelers. Deze waren snel, gewapend met goeie off loads en toebedeeld met de nodige speelervaring, waarschijnlijk her en der meegenomen uit hun eerste team. Dit leverde RUS al snel een voorsprong op. Maar natuurlijk hadden we hun spel meteen door en voerden we de druk een paar tandjes op. Flink tackelen en goed oplopen. Dit had duidelijk effect waardoor we de aanval meer naar ons toe konden trekken. Ook namen we de scrums voor onze rekening; deze stonden steady en zetten RUS weer even terug op hun plek. Toen kwam daar onze kans. Vanuit een mooie driving maul dichtbij de Utrechtse tryline wist 1e rijer Naomi Hut de bal er prachtig overheen te drukken. Al met al een prima eerste helft voor ons.

Na half time werd de wedstrijd zwaar en mentaal soms lichtelijk frustrerend. Dit kwam deels door de ref die haar beslissingen niet altijd even weloverwogen leek te maken. Maar toch hielden we onze hoofden koel en ook fysiek bleven we sterk. We bleven gewoon ons eigen spel spelen en met geheven hoofden stonden we des te meer ons mannetje. We gaven de trys niet zomaar weg en RUS had het absoluut niet makkelijk. Desondanks waren ze net wat sneller en trokken uiteindelijk de winst naar zich toe.

Maar voor ons gevoel hadden we een goede wedstrijd gespeeld en waardig verloren. En het veld was nooit eerder zo zacht en groen geweest. Dat is dan ook weer mooi meegenomen. Fijn ook dat onze tijdelijke aanwinst van het team, Cecile van Loenhout (voorwaartse), meespeelde deze wedstrijd, we hopen haar snel weer terug te zien! WOM was zowel bij ons als bij de tegenpartij welverdiend onze Daan (nr. 12). Volgende week spelen we thuis tegen Wageningen.

 

Vliegende Roos

Try voor mevouw Hut

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.