Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta-CL Eindhoven Lions

Dames

Wedstrijdverslag CL Dames The Hookers/Sparta 29-04-2018
CL Eindhoven Lions – CL The Hookers/Sparta 46-5
Voor deze één na laatste wedstrijd uit de competitie stonden de Eindhovense leeuwinnen op het programma en dus reisden we afgelopen zondag af naar het zuiden. We wisten dat deze zuiderlijke lions niet voor niets op nummer twee staan en dat het dus een stevige pot zou worden. In tegenstelling tot de hitte van vorige week, daalde er nu een verkoelend miezerig regentje neer op het groene veld in Eindhoven, niks mis mee. De eerste helft werd direct stevig neergezet door ons. Balbezit was grotendeels in onze handen en de Lions moesten alle zeilen bijzetten wat hun defense betreft. Toch lieten ze ons er niet zonder meer door, dat moet gezegd. Waar wij de gaten dachten te zien, stootten we uiteindelijk toch op de Eindhovense verdediging waardoor try´s lange tijd uitbleven. Er werd lange tijd echt flink gebuffeld aan onze kant; potjes stonden netjes klaar en met pick and go´s probeerden we door het midden naar voren te breken. Hier moesten we het vooral van hebben want Eindhoven liep snel op waardoor de Hoekse lijn weinig ruimte kreeg. Ondanks dat Eindhoven vaak veel meters maakte en vlak bij onze tryline kwamen, herpakten we ons elke keer weer en wisten we Eindhoven toch weer een stuk terug te dringen naar het middenveld. Desondanks wist Eindhoven halverwege de eerste helft hun eerste try van de wedstrijd te drukken. Gelukkig raakten we hierdoor niet al te veel van slag en gingen we vol moed op zoek naar de aansluitende try. Helaas brak Eindhoven na een paar slimme acties door en konden ze hun 2de try maken. Echter konden we door slim te spelen een welverdiende try drukken. Ruststand 10-5. De eerste 20 minuten van de tweede helft wisten de lions een flink aantal try’s te drukken en wij leken van ons stuk gebracht. Echter hierna golfde het spel weer op en neer en beide partijen maakten veel meters. Echter was Eindhoven scherper qua creëren van kansen en kregen ze de kansen om steeds verder uit te lopen. Toch bleven we de moed erin houden en bleven we vechten voor elke meter. Helaas werd er door ons geen try meer gescoord.
Eindstand 46-5. WOTM: Loes, Wies WOTM gekozen door Lions: Lorraine

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.