Verslag Rotterdames – Hookers / Spartadames

23-9-2018

Na heerlijk genoten te hebben van prachtig nazomer weer, deed de herfst dan toch echt zijn intrede dit weekend. Want ja: het rugby seizoen is weer begonnen! En zonder regen en blubber geen rugby! Behalve dan in Rotterdam: wel regen, geen blubber, wel kunstgras.

We mochten het seizoen aftrappen bij de immer gezellige Rotterdames, waarvan we twee weken geleden nog hadden gewonnen tijdens de Rotterdamcup. Vol goede moed reisden we dan ook af naar het natte Rotterdam.

Toch begonnen we de wedstrijd een beetje gespannen en rommelig. De voorwaartsen deden puik werk met het opzetten van potjes en meters maken, maar hadden wat meer moeite met de scrum. De driekwarten speelden ook wat rommelig en lieten wat balletjes vallen (het was ook zo lekker nat). Maar we bleven naar voren gaan, zowel verdedigend als aanvallend. En elke bal die viel was weer een mooie kans om onze scrum te verbeteren (lekker!). Alles ging wat beter lopen en na 20 minuten hard bikkelen wist onze captain Daisy de eerste 5 punten te drukken. Hoera!

Dit gaf vertrouwen en we hadden onze modus gevonden! We speelden korte ballen via de voorwaartsen, pakten veel metertjes en uiteindelijk creëerden we zo een mooie kans voor onze super crash-center Deborah die de 2e try van de wedstrijd drukte. En na een mooie conversie van scrumhalf Esther gingen we met een stand van 0-12 de rust in.

De tweede helft startten we weer lekker. Onze verdediging stond als een huis en de Rotterdames kwamen er niet doorheen. Ook de scrum stond lekker, in tegenstelling tot die van de Rotterdames (nieuwe meiden): ze vroegen dan ook om een non-contested scrum te spelen. Jammer, want scrummen is lekker! Maar safety first natuurlijk.

We gingen door met het spelletje dat zo lekker ging: veel kort werk met de voorwaartsen. En zo kon 2e rij krachtpatser Quincy de derde try van de wedstrijd drukken. Niet veel later wisten ook Daphne en Dana door de Rotterdamse verdediging te beuken en stond er al weer 0 – 27 op het scorebord.

Aan het einde van de wedstrijd werd het toch weer een klein beetje spannend met 2 mooie breaks van de Rotterdames. Maar door hard werken in de verdediging, konden ook deze meiden snel gestopt worden. Derde rijer Lorraine scoorde nog een mooie try en zo eindigden we onze eerste wedstrijd met een prachtige 0-32 overwinning. Rotterdames: bedankt voor de lekkere pot rugby!

De trainingen van onze nieuwe trainer Kevin, met hulp van coach Jamie, werpen duidelijk haar vruchten af. En het is prachtig om te zien dat de 6 tries, door 6 verschillende dames zijn gescoord: top teamwork! Grote dank ook aan alle supporters die de regen trotseerden om ons aan te komen moedigen.

Woman of the Match door ons gekozen: power centre Daan, die na een blessure weer stond te shinen alsof ze nooit weg is geweest.
Woman of the Match door de Rotterdames gekozen: onze andere power center Deborah.
Ook onze nieuwste aanwinsten Debby van Holsteijn en Leonie Bennett (Sparta) mochten een heerlijk biertje atten: welkom ladies!

 

Volgende week spelen we om 13.00 thuis tegen de Pickwick Players. Komt dat zien!

 

 

Scroll naar boven