RUS 2 -Hookersdames / Sparta

7-10-2018                 RUS 2 -Hookersdames / Sparta

Twee wedstrijden gespeeld, twee wedstrijden gewonnen en daarmee trots bovenaan de ranglijst! Helaas stonden er toch al een aantal dames met blessures aan de kant: hersenschudding, kapotte knie (door voor de MRI) en een scheurtje in een discus (was volgens fysio geen discus-sie over mogelijk), en daarom reisden we met 17 dames sterk af naar Utrecht, dat tijdelijk even in Nieuwegein lag. Coach Jamie en het onderwerp van discus-sie waren nog even gezellig gaan ontbijten en leerden zo het waardevolle gezegde: “Beter Nieuwegein, dan een oude grap” (en deze wilde ik jullie toch niet onthouden).

Na deze veel te lange intro is het dan tijd om in de wedstrijd te duiken. Wat was het een spannende pot! De eerste helft speelden we lang op onze eigen helft. RUS bleef op onze verdediging inbeuken, maar kwamen er niet doorheen. We hadden al 2x 80 minuten de ‘0’ op het scorebord weten te houden en wilden dit graag nog eens 80 minuten doen.

Maar onze eigen aanval had het moeilijk: we stonden stil als we de bal ontvingen en speelden wat slordig en traag. Dit gaf RUS de tijd om hun verdediging op orde te hebben en we kwamen er dan ook niet doorheen. Maar we bleven bikkelen! Onze scrum stond als een huis en de lijn bleef gaan. Helaas was het in de 35e minuut toch RUS die de score opende toen hun full back overal omheen liep. En met een 5-0 achterstand gingen we de rust in.

In de tweede helft gingen we verder waar we in de eerste helft waren geëindigd: hard werkend voor elke meter, goed verdedigend en volle bak op jacht naar onze eerste try. En deze kwam er in de 13e minuut! Na prachtig teamwork vlak voor de tryline van RUS, drukte spiksplinternieuwe flanker Des’ree een mooie try. Een kleine 10 minuten later was het captain Daisy die de 2e try scoorde:  ons harde werken werd beloond!

Helaas had RUS haar antwoord klaar en scoorde in de 30e minuut de 10-10 (had ik al gezegd dat het een spannende pot was?). Maar de kopjes bleven omhoog, de werklust bleef 100% en RUS leek wat meer vermoeid: we hadden goede hoop dat we minstens met een gelijkspel naar huis zouden gaan. Zo enorm jammer dat de wedstrijd 3 minuten te lang duurde! In de aller-allerlaatste actie van RUS wisten ze om onze verdediging heen te lopen en de winnende try te drukken. Eindstand: 15-10.

Wat hebben de dames hard gewerkt en gestreden! Een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Een bezoekje aan de Mac heeft de pijn gelukkig wel wat kunnen verzachten. Volgende week hebben we lekker vrij en op zondag 21 oktober spelen we in Hoek van Holland tegen de Foeste Moiden uit Alkmaar.

Woman of the Match door ons: Debby Holsteyn! In haar 2e(!) wedstrijd stond ze enorm lekker te tackelen op de wing. En toen 1e center Daan uitviel met een blessure, was het voor haar geen probleem om die positie op te nemen. Topper!

Woman of the Match door RUS: Daisy! Ze hadden groot respect voor haar bal-rippende kwaliteiten vlak voor de tryline (en terecht).