Wedstrijd verslag Hookersdames / Sparta – Pickwick Players

30-9-2018                 Hookersdames / Sparta – Pickwick Players

Na een heerlijk natte wedstrijd in Rotterdam vorige week, deed de zon haar stinkende best tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen. Door een andere seizoensindeling spelen we dit jaar tegen nieuwe teams. En zo mochten we voor het eerst de dames uit Deventer in Hoek van Holland ontvangen. Spannend, want we wisten nog niks van deze tegenstander. Maar we hadden er weer zin in!

De wedstrijd begon, zoals we inmiddels wel gewend zijn, aardig rommelig. We wilden te snel spelen, konden elkaar nog niet heel lekker vinden en bikkelden meer op karakter dan op structuur. Na de eerste 2 scrums van de wedstrijd, hield de rug van hooker Janneke ermee op en was de eerste wissel al een feit. Maar met 5 fitte meiden aan de zijlijn, was dit no problemo!

De eerste try viel na 16 minuten toen 2e rijer Quincy de  bal na een aantal rucks-en-pick-up-and-go’s over de tryline drukte. En 2 minuten later scoorde winger Roos na een mooie run de 2e try. Deze 10-0 voorsprong gaf vertrouwen! Kevin en Jamie gaven goede aanwijzingen die de meiden goed oppikten en het spelletje begon steeds beter te lopen. De lijn stond lekker te knallen (nog een try van Roos) en vlak voor rust wist nr. 8 Lorraine na een prachtige scrum de vierde try van de wedstrijd te drukken. We gingen met 20-0 de rust in.

Na in een rap tempo wat heerlijke sinaasappeltjes naar binnen te hebben gewerkt (en na goed geluisterd te hebben naar onze coaches), stonden we weer te trappelen om de tweede helft te starten. Lorraine doet het kennelijk goed op vitamine C, want nog geen 2 minuten na de restart scoorde ze weer een mooie try. Hoe lekker wij stonden te spelen, hoe minder het met de Pickwick Players ging. Ze bikkelden hard, maar door blessures kwamen ze al snel op 14 meiden. Terwijl onze dames doorgingen met wat lekker ging (try’s scoren: dit keer Tyra naar een slimme snelle bal uit een ruck), vielen steeds meer meiden uit bij Deventer. We gingen 14 tegen 13 spelen en na nog een blessure aan hun kant, 13 tegen 12. Helaas kregen wij ook een blessure: 2e rijer Hente kreeg een klap op haar hoofd en kon helaas niet meer verder ballen. Beterschap Hente!

Tyra had inmiddels haar inner-beast gevonden en na een paar prachtige hand-offs haar 2e try gedrukt. Het stond nu 40-0.  En wie zegt dat props niet kunnen rennen heeft onze captain Daisy nog niet gezien. Na een prachtige run (van voor een voorwaartse veel te veel meters) drukte zij de laatste try van de wedstrijd. Een conversie van Lorraine bracht de eindstand op 47 – 0. Met nog een blessure van de Pickwick Players en nog maar een paar minuten op de klok, vond scheids Leo het wel welletjes en floot de wedstrijd af.

Twee overwinningen op rij: wat een prachtige start van het nieuwe seizoen!
@Pickwick Players: we hopen dat de blessures meevallen en jullie volgende week weer volle bak kunnen knallen!

Woman of the Match: Tyra! “Beast mode aan en gaan!” Is voortaan haar nieuwe levensmotto.

Volgende week spelen we om 13.00 uit tegen oude bekende RUS 2. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zin in!

Photocredits: Rugbymom Carine Stock, bedankt!