Greate Trien – Hookersdames / Sparta

4-11-2018                 Greate Trien – Hookersdames / Sparta

Vorige week mochten we afreizen naar het prachtige Brabant; deze week moesten we he-le-maal de andere kant op; naar Fryslân! Zo ver naar het noorden reizen voor een lekker potje rugby zorgde voor aardig wat Ameland kriebels en dus besloten we er een gezellig feest-rugby-weekendje van te maken! Zo vertrokken we  met 20 vrouw/man sterk zaterdag al naar Leeuwarden om maar eens extra vroeg aan de warming up te beginnen. En het bleef nog lang gezellig….

Op de club van Greate Trien stond onze versterking uit Hoek van Holland ons al op te wachten, toch iets fris en fruitiger dan de meesten van ons… We hadden nog nooit tegen Greate Trien gespeeld, dus waren erg benieuwd naar wat we konden verwachten en hadden er weer lekker veel zin in!

Met precies 15 dames begonnen we de wedstrijd. En of het nu aan de biertjes, de dansjes of aan iets anders lag: weer kregen we een try om ons oren in de eerste minuut. Bugger. En met een rake conversie stonden we met 7-0 achter al voor we goed en wel waren begonnen. Tijd om de knopjes om te zetten en AAN te staan. En dat lukte! Het bleek gelijk een pittige pot. De Friese meiden waren groot en sterk (wat hun naam al deed vermoeden….) en maakten het ons knap lastig. Toch was het weer onze scrum die als een huis stond! En na 20 minuten bikkelen maakte scrumhalf Lorraine onze eerste try: 7 – 5, dit ging de goede kant op!

En waar we dachten dat we nu de wedstrijd naar onze kant konden trekken, had Greate Trien hier helaas al snel een antwoord op. Of eerder: 3 antwoorden. En zo stonden we aan het einde van de eerste helft op een 26 – 5 achterstand. Onze tackels liepen minder lekker dan normaal en ook al hadden we veel balbezit, we kwamen gewoonweg niet door de verdediging van de Friese meiden heen.

Coaches Kevin en Jamie gaven de meiden een paar goede tips tijdens de rust: meer op snelheid inkomen, die eerste tackel moet gemaakt worden en verder gewoon koppies omhoog en gaaaan met die banaan! En dat lukte de eerste 20 minuten ook goed! Wat een vechtlust van onze meiden! Helaas ging het mis toen onze fullback Gerdien op een losse bal dook, terwijl een speelster van Greate Trien het een prima idee vond om deze bal weg te kicken. Ze raakte hierbij niet alleen de bal, maar ook het hoofd van Gerdien. Resultaat: Gerdien naar de kant met een flinke hoofdpijn en een rode kaart voor gevaarlijk spel van Greate Trien. Helaas werd uit deze situatie wel een try gescoord en moesten we de wedstrijd wederom uitspelen met 14 meiden.

Deze try leek onze weerstand te breken. En in korte tijd breide Greate Trien hun voorsprong uit naar 59 – 5. Maar het slotakkoord was voor ons! Flanker Wies scoorde haar eerste try en zo stond de eindstand op 59 – 10. Natuurlijk niet de stand die we voor ogen hadden, maar enorm trots op de vechtlust en doorzettingsvermogen van onze meiden. Vandaag was Greate Trien gewoon het betere team: gefeliciteerd meiden!

Woman of the Match van ons: 2e rijer Jetty! Met onze vaste captain Daisy aan de kant met een blessure, hadden we ons geen betere vervanger  kunnen wensen. Het perfecte voorbeeld van ‘leading by example’, heldin! Ook prop Mel en gelegenheids-Hooker Esther speelden de sterren van de hemel: toppers!

Woman of the Match volgens de tegenstander: die was er niet. Hun captain had daarentegen wel een mooi woordje over voor zo ongeveer elke speelster van Greate Trien. Voor ons een beetje vreemd, voor hun vast best lekker. En voor ons was het gekregen kannetje bier dan weer best lekker.

De komende 2 weken hebben we rust! Hopelijk genoeg tijd voor een aantal dames om te herstellen van hun blessures, zodat we op 25 november weer met volle kracht kunnen aantreden tegen Thor (in Hoek van Holland). Zin an!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven