Verslag Eindhoven Lions -Hookersdames / Sparta

28-10-2018               Eindhoven Lions -Hookersdames / Sparta

Wat stonden we toch mooi bovenaan de ranglijst die eerste paar weken! Maar de oh-zo nipt verloren wedstrijd tegen RUS 2 leek een kantelpunt te zijn. Want ook de wedstrijd  tegen de Foeste  Moiden wisten we niet te winnen. Geplaagd door blessures en te veel concurrentie van andere zondagse activiteiten (familiedingen, vakanties, etc.) reisden we afgelopen zondag dan ook licht gespannen af naar het prachtige Brabantse land. De Eindhoven Lions, die nu de ranglijst aanvoerden, stonden dit keer op het affiche.

We begonnen de wedstrijd met 16 meiden (wel 1 aan de kant he…). Na een lange enkel blessure mocht Femke ein-de-lijk de wei weer in: welkom terug! En ook Ceciel speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen (jippie!). En wat een wedstrijd om mee te beginnen… Het zonnetje scheen, het was lekker fris en de tackles waren HARD. Of ja…. Na de eerste minuut dan, want de Eindhoven Lions wisten gelijk een gaatje in onze verdediging te vinden en scoorden zo een makkelijke eerste try. Oepsie.

Na 10 minuten spelen ging de schouder van Dana weer uit de kom (vorige week ook al) en dit keer kon deze bikkel echt niet meer doorspelen, dus draafde Daan snel het veld in. Nog eens 10 minuten later was het Quincy die geblesseerd het veld af moest en zo waren we nog maar met 14 meiden. Hier wisten de Brabantse meiden goed gebruik van te maken, want in de 23e minuut scoorden zij hun 2e try: 12 – 0. En voordat de scheids het rustsignaal gaf, werden er nog 2 tries gedrukt. Met een 22-0 achterstand gingen we de rust in.

Ging het allemaal zo slecht dan? Absoluut niet! De meiden werkten enorm hard! Er werden goede tackels gemaakt, onze scrum was sterker en het balbezit ging aardig gelijk op. Maar we misten duidelijk dat mannetje minder en wat meer snelheid in onze aanval, en de tegenstander wist hier goed gebruik van te maken.

De tweede helft verliep het spelbeeld ongeveer hetzelfde. Hard werkend, soms dicht bij de tryline, maar de werklust werd niet beloond met een try (wat zeker verdiend was geweest!). Het publiek mocht wel nog genieten van een aantal briljante runs van Daisy, die 3 Eindhovense Lions achter elkaar als een pingpong machine weg liet stuiteren. En ook Lorraine stond heerlijk te spelen als nr. 9 en heeft weer enorm lekker getackeled. En goed voorbeeld doet volgen, want ook de rest van onze verdediging vlamde er hard in. Maar helaas kon de tegenstander toch nog 3 keer scoren. Eindstand: Eindhoven Lions: 43 – Hookers / Sparta 0.

Woman of the Match door ons én door de tegenstander gekozen: captain Daisy! Helaas wel met een duimblessure de wedstrijd geëindigd, maar een carrière als ping-pong-maestro zit er nog altijd in!

Volgende week spelen we in het verre Leeuwarden tegen Greate Trien; komt dat zien, komt dat zien!