Verslag van RC The Hookers / Sparta – SRC Thor

25-11-2018           RC The Hookers / Sparta  –  SRC Thor

Na de laatste 2 wedstrijden met minder dan 15 speelsters geeindigd te zijn, stonden deze zondag 17 dames met frisse moed (brrr) te trappelen om weer lekker aan de bak te gaan op ons Hoekse veld.

Dat slechte gewoontes moeilijk af te leren zijn, bleek maar weer eens toen we binnen een paar minuten de eerste try al om ons oren kregen van de Delftse studentes.  Na een penalty tegen stond onze verdediging nog een beetje te slapen (de wedstrijd was vervroegd naar 11.30, dus wat wil je ook) en hier maakte Thor dankbaar gebruik van: 0-5. Maar niet afgeschrikt door deze snelle achterstand (we zijn er inmiddels aan gewend), werd het laatste beetje slaap uit de ogen gewreven, de kopjes gingen weer fier overeind en het gas vol open: heeeeeerlijk!

Waar de voorwaartsen de vorige wedstrijden voor de meeste punten zorgden, waren het de backs die vandaagon fire waren. De bal ging mooi naar buiten waar winger Loes een goede run maakte. Prachtig support spel van fly-half Cindy zorgde ervoor dat ze onze eerste try kon scoren in de 15e minuut: 5-5. Hoera!

De wedsrijd ging redelijk gelijk op met goede runs en mooie tackles van beide teams. Het was Thor die de volgende try drukte (wederom uit een penalty). Ons spel werd wat rommeliger met te veel onnodige penalties en miscommunicatie in de verdediging als gevolg. Thor kwam hierdoor beter in de wedstrijd en wist nog een aantal keren te scoren, en zo stonden we in de 33e minuut 5-22 achter. Niet best.

Maar daarna was het weer de beurt aan ons! De lijn was fijn en Loes en Cindy wisten hun trucje van de eerste try nog eens te herhalen: 10-22! Helaas, helaas viel 2e rijer Jet vlak voor rust uit met een liesblessure. Gelukkig heeft Daan het woord ‘recreant’  nog niet opgezocht in het woordenboek en denkt ze nog steeds dat het ‘super-sub’ betekent (sssst). En dus stond ze snel weer op haar vertrouwde plekje op de center, terwijl  back/voorwaartse/maaktmenietsuit-Deborah weer back naar het pack ging.

De tweede helft ging voor ons gevoel beter. Het spel leek wat meer gestructureerd en de meiden bleven volle bak gaan. Zo enorm jammer dat dit niet terug te zien is in de score. Want het was wederom Thor die de gaatjes goed bleef vinden en zo stonden we in de 52e minuut 10-36 achter. Thor vond dan wel de gaatjes, maar wij bleven tot het gaatje gaan! En scrum-half Lorraine liet zien dat niet alleen de Delftse dames goed gebruik kunnen maken van een penalty. Ze nam onze penalty vliegensvlug en

wist zo de 15-36 te drukken in de 62e minuut. Holleej!

En waar wij eerst de meeste penalties maakte,  was het nu Thor dat wat slordiger ging spelen. En na penalty nr 5 had ref Pieter er genoeg van en mocht 1 Thorretje het veld met een gele kaart verlaten. Ook met deze laatste penalty wisten we wel raad: de bal ging snel naar buiten waar wing Tyra de 20-36 drukte.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd liet Thor zien dat ook zij wel gewend zijn met het spelen met minder man. Na een goede break + conversie zorgden ze voor een eindstand van 20 – 43. Een eindstand die voor veel Hoekse/Spartaanse meiden als een verrassing kwam, want zo slecht ging het toch niet? Absoluut niet! De wedstijd lag dichter bij elkaar dan deze stand doet vermoeden. Enorm jammer dat ons harde werken niet wordt beloond. Maar na een winterstop met hopelijk genoeg tijd voor de vele geblesseerden om zich te herstellen en met uiteraard lekker veel snacks, zullen we er in januari weer volle bak voor gaan! Dan spelen we in een nieuwe pool voor behoud in de 2e klasse. Tegen wie precies dat weten we nog niet, maar dat we er zin in hebben weten we al wel!

Woman of the Match van ons: super-sloerie Debby Holsteijn! Gaat rustig elke positie af en stond voor het eerst op de flanker. Hier heeft ze zo enorm veel lekkere tackles gemaakt dat zelfs Richie McCaw een diepe buiging zou maken.

Woman of the Match van Thor: captain Daisy! Ze vonden vooral haar rip-kwaliteiten erg benoemenswaardig (mee eens!).