Hookersdames / Sparta – Pickwick Players

Dames

24-02-2019               Hookersdames / Sparta – Pickwick Players

Na zo’n 4 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben door afgelastingen, scheen het zonnetje deze zondag heerlijk op de Rondgang. Zeventien meiden stonden dan ook weer te trappelen om lekker de wei in te mogen. Onze tegenstanders kwamen uit het verre Deventer en startten met 14 meiden (later gelukkig weer met 15). De vorige ontmoeting eindigde in winst voor de Hookers/Sparta combinatie, dus we hadden vertrouwen in een goede afloop.

We startten deze wedstrijd met 2 meiden die enorm hard hadden gewerkt om na zware blessures weer terug te keren op het veld: Quincy en Roos. Super fijn om ze weer te zien knallen. Maar helaas, helaas was dit voor Roos van korte duur. Al na 5 minuten, tijdens haar eerste actie op de wing, raakte haar duim uit de kom en moest ze het veld al weer verlaten. Wat enorm zuur, kut en klote…
Onze derde returnee Fleur, terugkomend van een ‘9-maanden-blessure’ stond daarom weer eerder in het veld dan ze had gedacht: maar welcome back!

We begonnen enorm lekker aan de wedstrijd! De aanval liep heerlijk: lekkere passjes en goede communicatie resulteerde in de 8e minuut in de eerste try door winger Debby Holstein. Scrumhalf Esther zorgde met een mooie conversie voor de 7-0 voorsprong. Dat smaakte naar meer! In de 21e minuut was het Fleur die haar comeback opluisterde met een try: goed je weer terug te hebben 😊.

Na deze 12-0 voorsprong leken we wat te verslappen. De aanval liep nog steeds prima, maar in de verdediging lieten we wat steken vallen. We maakten te veel foutjes, liepen niet snel genoeg op en onze tackles leken meer op trekkles (=shirtjes trekken). De Pickwick Players wisten hier goed van te profiteren en drukten een try in de 38e minuut. Dit leek onze meiden wakker te schudden en vlak voor rust ramde 2e rijer Deborah door de verdediging heen en zorgde ervoor dat we met een stand van 17-7 de rust in gingen.

Coach Sjeemie gaf goede tips in de rust en de meiden gingen vol frisse moed de 2e helft in. Winger Gerdien kwam het veld in voor Fleur en wist al na 5 minuten een try te drukken, nadat een mooie actie en pass van fullback Loes. Na 20 minuten werd een penalty snel genomen en goed uitgespeeld naar buiten en drukte Gerdien haar 2e try. Lekker bezig Gerdien! Esther kickte de conversie tussen de palen en zo stonden we 29-7 voor. Dit werd 34-7 toen fly half Cindy een prachtige break maakte en nr. 8 Jetty heerlijk in support liep en zo een mooie teamtry kon drukken.

De wedstrijd was bijna afgelopen toen de Pickwick Players een break maakte over de buitenkant. Scrum half Esther deed haar uiterste best om de speelster omhoog te houden. Over of dit wel/niet gelukt was, was de nodige discussie, maar de try werd gegeven (lekker gewerkt Essie!). En met een eindstand van 34-12 liepen onze meiden met een goed gevoel het veld af. Wat is rugby toch leuk 😊.

Woman of the Match van onze kant: fullback Loes. Heerlijk gevaarlijk in de aanval en de nodige belangrijke tackels gemaakt. Go Loes!

Woman of the Match van de tegenstanders: Deborah: oneindig veel breaks en meters gemaakt. Lekker gewerkt Deb!

Over 2 weken spelen in Alkmaar tegen de Foeste Moiden: komt dat zien, komt dat zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.