Slechte start voor The Hookers

Algemeen

Het eerste team van Rugbyclub The Hookers heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd tegen Oemoenemoe van zaterdag. De Hoekse Rugby club beschikt over te weinig spelers. Omdat er geen ruimte is voor schuiven in het competitieprogramma, gaat de overwinning reglementair naar het Zeeuwse Oemoemenoe.

Voorzitter Paul van Putten heeft de reglementen van de rugbybond erop nageslagen en verwacht dat de club vijf strafpunten en een geldboete krijgt opgelegd. Als de ploeg zich nog een keer afmeldt, wordt The Hookers uit de competitie genomen. “Ik heb wel eens leukere weken meegemaakt als voorzitter”, zegt Van Putten, die vorig seizoen het kampioenschap van de ploeg in de eerste klasse meemaakte.

Van Putten wijst erop dat The Hookers al met een krappe selectie aan het seizoen begon. “We hebben gesprekken gevoerd met diverse spelers, maar die kozen uiteindelijk voor een andere club. Ook hebben twee belangrijke spelers ons verlaten. Daarnaast zijn twee van onze sleutelspelers op vakantie en kampt een ander met een lichte blessure.” Alle drie de spelers zijn er volgende week, als The Hookers het thuis opneemt tegen Ascrum, weer bij.

Het verlies heeft vooralsnog geen grote problemen. Op de vier beste ereklasse-ploegen van vorig jaar na zijn alle clubs verdeeld over drie poules van vier. De drie poulewinnaars en de beste nummer twee voegen zich bij de top 4 van 2018/19 in de kampioenspoule. Van Putten heeft niet de verwachting dat The Hookers zich daarvoor zal plaatsen.

De Hoekse ploeg zal waarschijnlijk na de minicompetitie deel moeten nemen aan de ‘trophy poule’. Naar verluidt degraderen dit jaar geen ploegen.

 

Dit bericht is ook gepubliceerd door onze media partner wos.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.